search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:37
MENU CLOSE

Ο «συμβολαιογράφος» των δημοσκοπήσεων και τα «στοιχήματα» Μητσοτάκη και Τσίπρα

17.03.2023 06:00
mitsotakis tsipras vouli 76- new

Οι δημοσκοπήσεις πέφτουν πλέον σαν το χαλάζι – κάποιες από αυτές σαν μετεωρίτες στο κεφάλι κάποιων – και έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές.

Πάνω-κάτω όλες (εκτός από μία, από εταιρεία που στον αναλυτή της έχουν δώσει το προσωνύμιο «Ο Συμβολαιογράφος») δείχνουν τη ΝΔ με απώλειες και στην πρόθεση ψήφου και στα ποιοτικά στοιχεία.
Ας δούμε κάποια συμπεράσματα.

Το πιο σοβαρό κοινό στοιχείο των δημοσκοπήσεων είναι η πτώση της κυβέρνησης, και μάλιστα σε επίπεδα που ακυρώνουν τον στόχο της αυτοδυναμίας και βάζουν προβληματισμό ακόμη και για την πρωτιά. Τι είναι αυτό που θα κρίνει την πορεία των πραγμάτων μέχρι τις κάλπες; Τέσσερις παράγοντες, όπως αυτοί προκύπτουν από τις έρευνες.

-Στις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση χρεώνεται πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το δυστύχημα. Επομένως, έχει ανάγκη από μια διαχείριση που θα έχει και ανάληψη ευθύνης και διαπιστώσεις για το τι πήγε στραβά, αλλά και μια πειστική πρόταση για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα.

-Ένα άλλο κοινό στοιχείο είναι ότι το δυστύχημα έχει πλήξει σοβαρά την εικόνα του πρωθυπουργού. Αυτό σημαίνει ότι τη μάχη της ανάκαμψης πρέπει να τη δώσει κυρίως ο ίδιος, τόσο στη Βουλή όσο και έξω απ’ αυτήν. Όχι μόνο για να διορθώσει την εικόνα του, αλλά κυρίως επειδή στην εποχή μας οι περισσότεροι ψηφοφόροι πρωθυπουργούς εγκρίνουν και πρωθυπουργούς απορρίπτουν. Τα κόμματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

-Το ίδιο ισχύει και για τον Τσίπρα. Από τη στιγμή που στις έρευνες δεν φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει κάτι σοβαρό από τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός του είναι αυτός που πρέπει να πάρει όλο το βάρος πάνω του. Αν περιμένει από τους βουλευτές και τους τομεάρχες να κερδίσουν το παιχνίδι, τότε δεν θα έχει σοβαρό όφελος μέχρι το τέλος.

-Άρα, προφανώς θα έχουμε σφοδρή πολιτική σύγκρουση μέχρι τις κάλπες. Όμως, επειδή το κλίμα των δημοσκοπήσεων μυρίζει απόρριψη, θα χρειαστεί και οι δύο αρχηγοί να παρουσιάσουν ένα μείγμα ευθύνης και προτάσεων που δεν θα εξαγριώνει περισσότερο την κοινωνία.

Διαβάστε επίσης:

Το μηνύματα Τσίπρα στο Mega, το θρίλερ με τον Καραμανλή και οι βολές στον Ντογιάκο

Το σκληρό ροκ προς τις εκλογές, το τοξικό κλίμα και η μάχη του Ανδρουλάκη από τις Βρυξέλλες

Άγχος στη ΝΔ για τα γκάλοπ, ο Τσίπρας στο MEGA και η μαντινάδα για τον Πολάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:32