search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:00
MENU CLOSE

Ο Μητσοτάκης προκήρυξε εκλογές για Μάιο και άφησε ξεκρέμαστο τον Καραμανλή Γ´

22.03.2023 07:52
mitsotakis_synenteuxi_new

Τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σταύρο Θοδωράκη στον Alpha την είδατε;

Αν όχι, να σας πω δυο πράγματα. Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε κάποια ζητήματα. Μη φανταστείτε ότι γίναμε σοφότεροι για το τι συνέβη στα Τέμπη, αλλά τουλάχιστον βγήκαν δυο-τρεις ειδήσεις και κάποιες προθέσεις του Μητσοτάκη.

Μέχρι εκεί. Επικοινωνιακά, η συνέντευξη πήγε καλά με το στημένο σκηνικό, αφού ο Σταύρος το ξέρει καλά αυτό το σπορ. Τώρα στην ουσία, η διάχυση ευθυνών στα πρόσωπα (σταθμάρχη, προϊσταμένων κλπ) και σε όλα τα προηγούμενα… 20 χρόνια είναι μια τακτική την οποία θα ακολουθήσει μέχρι τέλους.

Σε σχετική ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο Πρωθυπουργός, άφησε καθαρα να εννοηθεί οτι οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου. Και πάνε άπατες -ως συνήθως- όλες εκείνες οι μπουρδολογίες που έγραφαν διάφοροι και έλεγαν στα μικρόφωνα, ότι μπορεί να κάνει τις πρώτες τον εκλογές Ιούλιο και τις επόμενες τον Σεπτέμβρη! Μιλάμε για αναλύσεις της πλάκας από τύπους άσχετους, που είτε είναι «σφουγγαρίστρες» της εξουσίας -κάθε φορά- είτε είναι ντενεκέδες ξεγάνωτοι σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις τους.

Επίσης ο Μητσοτάκης, άφησε ξεκρέμαστο τον παραιτηθέντα υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ενώ θα μπορούσε να πει ότι, τον θέλω στα ψηφοδέλτια αλλά η απόφαση είναι δική του κλπ, κλπ, είπε οτι δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα, ή κάτι τέτοιο, αλλά όλο το ύφος της απάντησης έδειχνε κάτι του τύπου, «μακάρι να μην είναι».

Η υπόθεση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από τη μια, αν θα είναι, θα του λένε διάφορα του Μητσοτάκη –πέρα από τις δυσκολίες που θα έχει στην Σέρρες στις εμφανίσεις του ο Καραμανλής Γ´– και από την άλλη, αν δεν κατέβει υποψήφιος, βλέπω τους Καραμανλήδες να κάνουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για να… στηρίξουν την ΝΔ, βεβαίως, βεβαίως.

Για τις δημοσκοπήσεις που χθες έκλεισαν τον πρώτο κύκλο τους μετά την τραγωδία στα Τέμπη, θα τα πούμε αύριο.

Και για τα «πιασίματα» και για τις μετεκλογικές συμμαχίες που έρχονται. Και θα τα πούμε καθαρά, χωρίς τσιριμπίμ-τσιριμπόμ.

Διαβάστε επίσης:

Το αυτογκόλ της κυβέρνησης στη Βουλή και η τρικλοποδιά… Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Συγχωροχάρτι Τσίπρα στον Πολάκη για μια συγγνώμη που δεν δόθηκε

Ο «συμβολαιογράφος» των δημοσκοπήσεων και τα «στοιχήματα» Μητσοτάκη και Τσίπρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59