search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 22:02
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Οι πολίτες περιμένουν λύσεις όχι τοξικότητα

26.03.2023 12:31
mhtsotakis_new

Την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου με αυξημένα μέτρα ασφάλειας, ανακοίνωσε στην εβδομαδιαία ανάρτηση του στο facebook o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόμενος ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξανακερδίσει ο ελληνικός σιδηρόδρομος την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ανά πενθήμερο θα προστίθενται επιπλέον γραμμές, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη πριν από το Πάσχα ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως συγκροτήθηκε και λειτουργεί νέο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΟΣΕ, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και της Hellenic Train για να επιτηρεί καλύτερα τα συστήματα ασφαλείας.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην άμεση έναρξη της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, μεταξύ των οποίων ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ. «Είναι κάτι που έκρινα πως είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα, μετά από όσα είδαμε πως έγιναν στο Σταθμαρχείο της Λάρισας την μοιραία νύχτα του δυστυχήματος, με σταθμάρχες που έλειπαν από τη θέση τους και τα περιβόητα «μπλάνκο», σημείωσε.

Προχωρώντας σε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «βελτιωθήκαμε σε καίριους τομείς, όμως έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από τις πολιτικές δυνάμεις. Περιμένουν προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες».

Αναφορικά με τη διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή για το νερό, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και διαψεύδει τις αναφορές ότι η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα της Μυκόνου, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπούν «γαλατικά χωριά ανομίας στο νησί» προσθέτοντας στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος σχετικά με τις οικοδομικές άδειες. «Βάζουμε φραγμό σε κάθε παράνομη πράξη, σε κάθε παράνομο σχέδιο που επιχειρείται να υλοποιηθεί με εκβιασμούς και έκνομες συμπεριφορές», σημείωσε.

Τέλος, στην ίδια ανάρτηση αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης και Καταπολέμησης της Παχυσαρκίας τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και την UNICEF.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από την Τήλο: Στα πρόσωπα των ακριτών μας βλέπεις τη θέληση ενός λαού

Βουλή: Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη, μετά τη δήλωση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού

Νάσος Αθανασίου: Τη διαγραφή του ζητά η ΝΔ μετά τα όσα είπε για Μητσοτάκη και Τέμπη – Τι απαντάει ο ίδιος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 21:56