search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:16
MENU CLOSE

Σουπιές της νηστείας με πατάτες, άνηθο και λεμόνι

28.03.2023 06:00
soupies_new

Μια εύκολη συνταγή, ιδανική για τη νηστεία, που συνδυάζει την τρυφερή και γευστική σάρκα της σουπιάς με τη λεμονάτη σάλτσα και αρωματίζεται με φρέσκα μυρωδικά, όπως φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο που ταιριάζουν και δένουν τις γεύσεις αρμονικά.  

Υλικά για τη Συνταγή

1 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες (ξεπαγωμένες) σουπιές μικρές ή μεσαίες

150 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

170ml λευκό κρασί

300ml νερό από το βραστήρα

500 γραμμάρια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Χυμό από 1 λεμόνι

4 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Αρχικά καθαρίστε τις σουπιές (ή ζητήστε από το ιχθυοπωλείο να το κάνει για εσάς), ξεπλύντε τις με άφθονο νερό και στραγγίστε τις καλά.

2. Κόψτε τις σουπιές σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστών και αφήστε τις στην άκρη.

3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρυσίσει.

4. Προσθέστε τις σουπιές στραγγισμένες καλά και σοτάρετέ τις κι αυτές μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά που θα αποβάλλουν και να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα. Η διαδικασία θα πάρει περίπου 10-15 λεπτά.

5. Ρίξτε το κρασί, αφήστε το να εξατμιστεί και στη συνέχεια βάλτε και το καυτό νερό. Σκεπάστε το σκεύος και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

6. Ύστερα, προσθέστε τις πατάτες (μπορείτε αν επιθυμείτε να τις σοτάρετε πρώτα σε λίγο ελαιόλαδο), τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

7. Συμπληρώστε με νερό, ίσα που να σκεπάζει το φαγητό, κλείστε με το καπάκι και σιγομαγειρέψτε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Ανακατεύετε ενδιάμεσα.

8. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε το γιαχνί ζεστό.

Συμβουλή

Αν οι σουπιές είναι πολύ μεγάλες σε μέγεθος, θα χρειαστούν περισσότερη ώρα μαγείρεμα. 

Διαβάστε επίσης:

Σικελικά κεφτεδάκια σαρδέλας

Τριγωνάκια γεμιστά με αμυγδαλόψιχα, σε ελαφρύ σιρόπι με μέλι και ανθόνερο

Μπακλαβαδένια σφολιατάκια σε ελαφρύ σιρόπι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06