search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:16
MENU CLOSE

Αυστραλία: Ερασιτέχνης χρυσοθήρας βρήκε τεράστιο κομμάτι χρυσού αξίας 160.000 δολαρίων (Video)

29.03.2023 15:47
australia_new

Θα μπορούσαν να τον αποκαλούν και «χρυσοδάκτυλο», αλλά ο  είναι ένας απλός… χρυσοθήρας. Ερασιτέχνης- όχι επαγγελματίας. Αλλά το κατόρθωμά του, είναι μοναδικό. Γιατί ο ερασιτέχνης χρυσοθήρας βρήκε ένα πέτρωμα βάρους 4,6 κιλών, το οποίο περιέχει χρυσάφι βάρους 2,6 κιλών και υπολογίζεται ότι αξίζει 160.000 δολάρια.

Η σπουδαία ανακάλυψη έγινε στην πολιτεία της Βικτόρια της Αυστραλίας, σε μια περιοχή που είναι γνωστή ως «Χρυσό Τρίγωνο».

Ο χρυσοθήρας πήγε το πέτρωμα στο κατάστημα εκτίμησης πολύτιμων λίθων του Ντάρεν Καμπ στο τέλος Δεκεμβρίου.  «Όταν το έπιασα στα χέρια μου… μού έπεσε το σαγόνι. Ήταν απίστευτο. Εύρημα ζωής», λέει στο CNN ο Ντάρεν Καμπ.

Ο Ντάρεν Καμπ είναι εκτιμητής πετρωμάτων εδώ και 43 χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχε πιάσει στα χέρια του τέτοιο πέτρωμα και μάλιστα με τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε χρυσό. Πάρα πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο κατάστημά του έχοντας στα χέρια πετρώματα που μοιάζουν να είναι χρυσοφόρα, αλλά ό, τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός.

Ο ερασιτέχνης χρυσοθήρας στην αρχή έδωσε στον Ντάρεν Καμπ το μισό πέτρωμα και τον ρώτησε αν μπορούσε να πιάσει 6-7.000 δολάρια. Το πέτρωμα ήταν πολύ βρώμικο και ο ερασιτέχνης χρυσοθήρας δεν μπορούσε να καταλάβει πόσο χρυσό περιείχε. Όταν καθαρίστηκε «μπορούσες να δεις το χρυσάφι να λάμπει από παντού»,  λέει ο Ντάρεν Καμπ.

Ο χρυσοθήρας βρήκε το πέτρωμα χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα που κοστίζει μόλις 1.200 δολάρια. Μόλις έγινε γνωστό το κατόρθωμα του χρυσοθήρα ο Καμπ είδε τις πωλήσεις τέτοιων μηχανημάτων από το κατάστημά του  να αυξάνονται ραγδαία. Όλοι ψάχνουν τρόπους να αυξήσουν το εισόδημά τους, λέει ο Καμπ.

Πάντως το πέτρωμα αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο που έχει εντοπιστεί στην Αυστραλία. Το 2020 χρυσοθήρες στη νότια Αυστραλία βρήκαν δύο πετρώματα που περιείχαν χρυσό αξίας 250.000 δολαρίων, σε ένα παλιό χρυσωρυχείο.

Επίσης το 2013, ένας άλλος ερασιτέχνης χρυσοθήρας είχε βρει πέτρωμα αξίας τουλάχιστον 300.000 δολαρίων. Τα χρυσοφόρα κοιτάσματα στις  περιοχές Μπαλαράρ και Μπέντιγκο, στην πολιτεία της Βικτόρια, εντοπίστηκαν το 1851, προκαλώντας συρροή χρυσοθήρων στην περιοχή εκείνη τη δεκαετία.

Διαβάστε επίσης:

Η… ωραία κοιμωμένη «ξύπνησε» μετά από 33 χρόνια και σάρωσε σε δημοπρασία (photos/video)

Kορωνοϊός: Οι υγιείς ενήλικες δεν χρειάζονται επιπλέον δόση εμβολίου, λέει ο ΠΟΥ

ΗΠΑ: Γιατί ξέσπασε διαμάχη ανάμεσα στην Adidas και το κίνημα Black Lives Matter

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:14