search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:48
MENU CLOSE

Η τοξικότητα βλάπτει σοβαρά όχι μόνο την υγεία, αλλά και τα αποτελέσματα στην κάλπη

30.03.2023 06:00
Ekloges_new

Όσοι νομίζαμε ότι θα είχαμε πολιτική αντιπαράθεση «με το σεις και με το σας» στις επικείμενες εκλογές, μάλλον κάναμε λάθος.

Αμέσως μόλις άρχισε η προεκλογική περίοδος άρχισε να αυξάνεται κατακόρυφα και η τοξικότητα που υπήρχε εδώ και μήνες. Σε καθημερινή βάση στοχοποιούνται πολιτικά πρόσωπα με διάφορες αιτιολογίες. Βάσιμες ή αβάσιμες, δεν έχει τόση σημασία.

Αυτό που μετράει είναι ότι τώρα, μια ανάσα πριν από τις εκλογές, ο κόσμος έχει χίλια δυο σοβαρά προβλήματα και περιμένει απαντήσεις. Θέλει να ξέρει τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών, αν θα έχει κυβέρνηση, ποιοι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, ποια είναι τα μέτρα που προτείνουν.

Αντί γι’ αυτό, βλέπουμε και ακούμε μια συνεχή κόντρα για πρόσωπα, η οποία εμποδίζει να καταλάβουμε τι λένε τα κόμματα για την οικονομία, για την ακρίβεια, για την ανεργία των νέων, για τα εθνικά θέματα, για το δημογραφικό, για την ασφάλεια στις μετακινήσεις και στη γειτονιά, για την υγεία και την παιδεία.

Νομίζω ότι αυτή η τοξικότητα έχει δύο μεγάλες παρενέργειες:

Η μία είναι ότι κανείς πια δεν καταλαβαίνει τι λένε και τι θέλουν τα κόμματα.

Η άλλη είναι ότι αυτό το τοξικό κλίμα μπορεί να ξεφύγει τόσο πολύ ώστε να δημιουργήσει οριστικές ρήξεις μεταξύ κομμάτων τα οποία μετά τις εκλογές θα μπορούσαν να κυβερνήσουν και να δώσουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Τα πέντε σημεία της ατζέντας Τσίπρα και το «πάτημα» της πρώτης κάλπης

Οι αψιμαχίες για τα δάνεια Παπαθανάση, το φαβορί για εκπρόσωπος της κυβέρνησης και η Σία που «σώζει» τον Νίκο

Λίγο τα τελεσίγραφα του ΠΑΣΟΚ, λίγο τα «γαλλικά» Μπαλαούρα, η… χαρά του Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24