search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 11:14
MENU CLOSE

Ertflix: Aφιέρωμα για τη Μαρία Κάλλας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της

31.03.2023 14:50
etflix-kallas-3

Με ένα μεγάλο ποικιλόμορφο αφιέρωμα το ERTFLIX με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας  τιμά το έργο και το αποτύπωμα της κορυφαίας Ελληνίδας υψίφωνου του 20ου αιώνα σε κάθε μορφή Τέχνης.

Μεταξύ άλλων το αφιέρωμα περιλαμβάνει το ντοκιμαντέρ «Η Ελληνίδα Μαρία Κάλλας» για την καλλιτεχνική πορεία της σε σεναρία- σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά, την εκπομπή «Μηχανή του χρόνου» του Χρήστου Βασιλόπουλου, την αφιερωμένη στην διεθνή Ελληνίδα λυρική καλλιτέχνη, το επίσης αφιερωμένο σε εκείνην επεισόδιο της σειράς εκπομπών «20ος αιώνας, επιλογές- Μαρία Κάλλας», μια παραγωγή με πορτραίτα σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο του Πολιτισμού, αλλά και το επεισόδιο από τον κύκλο εκπομπών «Η εποχή των εικόνων- Οι επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας» της Κατερίνας Ζαχαροπούλου στο οποίο η εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς συζητά για το ομότιτλο οπερατικό πρότζεκτ της ιέρειας της παραστατικής Τέχνης για την απόλυτη ντίβα- πάνω σε επτά άριες της, ιδιαιτέρως σημαντικές-, το οποίο είχε παρουσιαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Οι εκπομπές του αφιερώματος θα εμπλουτίζονται και θα επικαιροποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ θα είναι υποτιτλισμένες στην αγγλική γλώσσα για τους επισκέπτες του ERTFLIX στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, στην εφαρμογή (application) της «Φωνής της Ελλάδας» θα αναρτηθούν podcast, ηχογραφημένες συνεντεύξεις και σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα από το Αρχείο της ΕΡΤ. Το πρώτο αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας είναι «Η Τέχνη και ο Μύθος της Μαρίας Κάλλας», μία σειρά από 28 ωριαίες εκπομπές από το αρχείο του Τρίτου Προγράμματος, σε παραγωγή-παρουσίαση του Κυριάκου Λουκάκου, στο οποίο παρουσιάζεται ένα οδοιπορικό στη δύσκολη ζωή και την υψηλή τέχνη της Μαρίας Κάλλας σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης πορείας της.

Διαβάστε επίσης:

Ανοδική τάση τηλεθέασης για τα περισσότερα κανάλια – Πρώτος ο Alpha την Πέμπτη

Meta: Εξετάζει την κατάργηση πολιτικής διαφήμισης στην Ευρώπη σε Facebook και Instagram

Google: Μπλοκάρει εννέα χιλιάδες σποτάκια το λεπτό για λόγους προστασίας των χρηστών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 11:13