search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 13:22
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Θα ολοκληρώσουμε τον φράχτη, αποτελεί εθνική αναγκαιότητα

31.03.2023 12:33
mitsotakis

Το μήνυμα ότι με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το έργο του φράχτη στα ανατολικά της σύνορα, επανέλαβε προ ολίγου ο πρωθυπουργός που περιοδεύει στον Έβρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο, αυτό το τεχνικό ανάχωμα» ακόμα και μόνο με εθνικούς πόρους, αν δεν χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το έργο αυτό αποτελεί «εθνική αναγκαιότητα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στο έργο και φθάνουν στο σημείο να προσπαθούν να κόψουν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, λέγοντας προς συγκεντρωμένους πολίτες ότι «θα το πληρώσετε τελικά εσείς».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στις επερχόμενες εκλογές θα κριθούν έργα και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην κινείται σε «θολά νερά», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αντιπολίτευση (πρέπει) να τοποθετηθεί ξεκάθαρα: θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει; Θα ξηλώσει το φράχτη τον οποίον έχουμε ήδη φτιάξει, επιστρέφοντας σε μία λογική ανοιχτών συνόρων ή θα διαφυλάξει το κεκτημένο μιας ασφαλούς Ελλάδος που προστατεύει τα σύνορά της; Ενός ασφαλούς Έβρου;».

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «επειδή γίνεται μια μεγάλη συζήτηση, “θα έχουμε, δεν θα έχουμε κυβέρνηση μετά την 21η Μαΐου;”, η “νάρκη” της απλής αναλογικής, θέλω σήμερα να σας πω ότι το βλέμμα μου, η ενέργειά μου, η προσήλωσή μου είναι εστιασμένη σε μία κάλπη, σε μία ημερομηνία, σε μία εκλογή: και αυτή είναι η ημερομηνία της 21ης Μαΐου, όπου η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια. Μετά όλα θα είναι πιο εύκολα και πιο προβλέψιμα».

Προσέθεσε, δε, ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου ένας θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών: η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη μας πολιτική παράταξη, για τον απλό λόγο ότι σήμερα ουσιαστικά δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στη χώρα. Ακούμε διάφορα για “προοδευτικές συμμαχίες”, για συνεννοήσεις χωρίς να έχουν καν καταλήξει σε ποιο πρόσωπο θα πρέπει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας».

«Εδώ τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Εμείς ερχόμαστε και λέμε: Νέα Δημοκρατία ισχυρή, Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη. Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη διότι σήμερα επιβάλλεται στη χώρα να υπάρχει σταθερότητα και δυνατότητα λήψης γρήγορων αποφάσεων», είπε ο Κ. Μητσοτάκης για να υπογραμμίσει ότι «δεν χρειαζόμαστε πολιτική αστάθεια στην πατρίδα. Χρειαζόμαστε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τον τόπο με ασφάλεια μπροστά και αυτό θα το έχουμε».

Διαβάστε επίσης:

Δημητρακόπουλος για τη μη αποφυλάκιση της Καϊλή: «Και η έμφανισή παίζει ρόλο, όσο και να μας ενοχλεί…» (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Αντεπίθεση στην «τοξική» εκστρατεία Μητσοτάκη – Στην Καλαμάτα σήμερα ο Τσίπρας

Τι πραγματικά συμβαίνει με το φράκτη – Γιατί η κυβέρνηση επιμένει σε αυτό το θέμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 13:22