search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:03
MENU CLOSE

Ελβετία: Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών η εξαγορά της Credit Suisse

02.04.2023 18:39
ubs_credit_suisse_new

Έρευνα για την εξαγορά της τράπεζας Credit Suisse από τον όμιλο UBS, ξεκίνησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας με την υποστήριξη του κράτους, όπως δημοσίευσαν σήμερα οι Financial Times.

Η εισαγγελία της Βέρνης εξετάζει ενδεχόμενες παραβάσεις του ελβετικού ποινικού κώδικα από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ρυθμιστικές αρχές και στελέχη στις δύο τράπεζες, που συμφώνησαν για την επείγουσα συγχώνευση τον περασμένο μήνα, ανέφερε η εφημερίδα.

Υπήρξαν πολλές διαστάσεις γεγονότων γύρω από την Credit Suisse που απαιτούσαν έρευνα και έπρεπε να αναλυθούν προκειμένου να ταυτοποιηθούν ενδεχόμενα αδικήματα που θα μπορούσαν να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα, η UBS απέκτησε την αντίπαλη Credit Swiss σε μια συμφωνία αξίας τριών δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Πέθανε ο συνθέτης Ριουίτσι Σακαμότο

Βατικανό: Χοροστάτησε στη λειτουργία ο πάπας Φραγκίσκος – «Χρειάζομαι το χάδι του Ιησού»

Γαλλία: Διέρρευσε το εξώφυλλο του Playboy με την υφυπουργό του Μακρόν (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42