search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:23
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Ο Λοβέρδος ομιλητής σε παρουσίαση βιβλίου για τα… «Υπέρ και κατά της θανατικής ποινής» 

03.04.2023 06:00
Andreas Loverdos_new

Ομιλητής σε παρουσίαση βιβλίου με θέμα την θανατική ποινή θα είναι σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Το βιβλίο γράφει ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιανός, φέρει τον τίτλο: «Θανατική Ποινή Τα Υπέρ και τα Κατά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση. Η παρουσίαση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ». Το θέμα της θανατικής ποινής έχει απασχολήσει πολλές φορές το πολιτικό προσωπικό της χώρας ενώ διάφοροι ακραίοι το επαναφέρουν συνεχώς στο τραπέζι των συζητήσεων μετά από στυγερά εγκλήματα. 

Το γεγονός ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος θα δώσει το παρών σε ένα τέτοιο θέμα που «καίει» έφερε ξανά στο προσκήνιο μέσω των Social Media την επίθεση που δέχθηκε κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ από διάφορους κύκλους. Στην επίθεση αυτή διακινούνταν ένα άρθρο του κ. Λοβέρδου (ΤΑΝΕΑ, 21 Νοεμβρίου 1997), στο οποίο επιχειρηματολογούσε υπέρ της επαναφοράς της έσχατης των ποινών. Είναι πέρα από σαφές πως ως νομικός και ως πολιτικός ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι κατά της θανατικής ποινής κάτι που έχει πολλές φορές ξεκαθαρίσει στο παρελθόν με δηλώσεις του.

Η θανατική ποινή στην Ελλάδα καταργήθηκε το Δεκέμβριο του 1993 από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Παγκόσμια μέρα κατά της θανατικής ποινής είναι η 10η Οκτωβρίου.  

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Έχουν μιλήσει άσχημα στην κόρη μου για μένα χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι (Video)

Σκουρλέτης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση για ντιμπέιτ από τον Αλέξη Τσίπρα» (Video)

«Συνεργασία» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Γιώργο Πατούλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15