search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:55
MENU CLOSE

«Ο όρκος ΙΙ»: Έως τις 17/4 στο ERTFLIX τα επεισόδια του νέου κύκλου της σειράς

04.04.2023 16:33
ΕΡΤ Ο ΟΡΚΟΣ ΙΙ ERTFLIX

Ο δεύτερος κύκλος -10 επεισοδίων- της κοινωνικής περιπέτειας «Ο όρκος» της Τίνας Καμπίτση, σε σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, κάνει την πορεία του στην τηλεόραση, αρχικά από τη δωρεάν συνδρομητική πλατφόρμα ERTFLIX της ΕΡΤ.

Στον «Όρκο ΙΙ» ο Χρήστος Λούλης κάνει τον καταξιωμένο χειρουργό Φίλιππο Ραζή, ο οποίος ένα βράδυ βρίσκει έξω από το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται ένα εγκαταλελειμμένο 12χρονο κορίτσι Ρομά, που σφαδάζει από τον πόνο. Αν και δεν έχει υπηρεσία και καθώς αντιλαμβάνεται πως η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι κρίσιμη, αποφασίζει να το χειρουργήσει. Στο χειρουργείο συνειδητοποιεί ότι ο νεφρός του κοριτσιού λείπει.

Το επόμενο πρωί, το κορίτσι πεθαίνει και κανείς δεν το αναζητά εκτός από την Μπελού Αλσάμπα (Αλίκη Ανδρειωμένου), μια μετανάστρια που φαίνεται να γνωρίζει τον λόγο εξαιτίας του οποίου το κορίτσι πέθανε. Προσεγγίζει τον Φίλιππο και του ζητάει να τη βοηθήσει, επειδή η ζωή της κινδυνεύει από εκείνον που οδήγησε στον θάνατο τη μικρή Ρομά. Τώρα, ο Φίλιππος πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής… Να ασχοληθεί με τη γυναίκα του, Μαριτίνα Απέργη (Θάλεια Ματίκα) ή να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο; Όταν αποφασίσει να βοηθήσει την Μπελού, ο κόσμος θα γυρίσει… ανάποδα για τον ίδιο.

Στον πρώτο κύκλο με έμφαση στους «αόρατους» της πόλης, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με αφορμή ένα έγκλημα, ο Γιάννης Στάνκογλου που έκανε τον γενικό χειρουργό Άγγελο Ράπτη, είχε θέσει γνώσεις και υπηρεσίες σε κοινωνικό σκοπό, προσπαθώντας να «μαζέψει» το κομμάτια του εξαιτίας του τραγικού θανάτου γυναίκας και κόρης αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας.

Στο νέο κύκλο επεισοδίων με τους Χρήστο Λούλη και Θάλεια Ματίκα πρωταγωνιστούν επίσης οι Ιωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη, Βάνα Πεφάνη, Σωτήρης Χατζάκης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Πανάγος Ιωακείμ, Γιώργης Τσαμπουράκης κ.ά.

Τα επεισόδια της σειράς θα παραμείνουν στο ERTFLIX έως τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου και από το επόμενο Σάββατο 22/4 στις 22.00 θα προβάλλεται διπλό επεισόδιο στην ΕΡΤ1.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Κόικας στο topontiki.gr: «Στο θέατρο και την τηλεόραση σημασία έχουν οι συναντήσεις και οι λεπτομέρειες» (photos)

Τζίμα σε Πρετεντέρη: «Με απειλείς; Εμένα προσωπικά, ας πούμε;» (video)

Σασμός-Spoiler: Οι «μάσκες» πέφτουν – Η Καλλιόπη βλέπει την Αργυρώ και τον Αστέρη μαζί (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:54