search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:37
MENU CLOSE

Παναγιωτόπουλος από Τουρκία: «Ας εργαστούμε για τη σταθερότητα» – Θάλασσα φιλίας το Αιγαίο και η Μεσόγειος, τόνισε ο Ακάρ

04.04.2023 17:55
panagiotopoulos akar8760 new

Σε μια συμβολική επίσκεψη στην Τουρκία που στόχο είχε να τονίσει το αίσθημα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρέθηκε στο σεισμόπληκτο Χατάι συνοδευόμενος από τον Χουλουσί Ακάρ.

Ο δύο υπουργοί επισκέφτηκαν σεισμόπληκτες περιοχές και στη συνέχεια το Κέντρο Συντονισμού Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD).

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που της αναλογεί από τα πρώτα λεπτά του σεισμού

«Μεταφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τη μεγάλη καταστροφή από τον σεισμό. Οι ακραίες φυσικές καταστροφές, κάποιες από τις οποίες οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, αποτελούν νέες προκλήσεις ασφαλείας για τους λαούς μας. Πρέπει να εργαστούμε, ίσως από κοινού για αυτό.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο αίτημα για βοήθεια της Τουρκίας. Έτσι εκδηλώθηκε η συμπαράσταση κι η αλληλεγγύη μας. Σε αυτό το πνεύμα, αποδέχτηκα την πρόταση του Ακάρ.

Διαπίστωσα το μέγεθος της καταστροφής αλλά και αυτό της προσπάθειας για ανοικοδόμηση της περιοχής. Θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την Τουρκία για να αντιμετωπίσει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της καταστροφής. Οι τραγωδίες αυτού του μεγέθους είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ μας. Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν μοχλοί που μειώνουν την ένταση και μπορούν να διευκολύνουν τις συναντήσεις των δύο πλευρών και στη διαμόρφωση καλός κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Εκτιμώ τη θερμότητα με την οποία με υποδεχτήκατε. Ας είναι το γεγονός αυτό η αφορμή να εργαστούμε από κοινού με σκοπό τη συνεργασία και τη σταθερότητα».

Ακάρ: Είναι η ειλικρινής μας ευχή το Αιγαίο και η Μεσόγειος να είναι πραγματικά μια θάλασσα φιλίας

«Πιστεύω ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα ειρηνικά. Ως γειτονική χώρα, τα προβλήματα και η φιλία μας είναι πολυδιάστατα. Η προσδοκία μας είναι ότι η θετική ατμόσφαιρα μετά τον σεισμό θα συνεχιστεί χωρίς να περιμένουμε μια νέα καταστροφή. Είναι η ειλικρινής μας ευχή το Αιγαίο και η Μεσόγειος να είναι πραγματικά μια θάλασσα φιλίας. Έτσι, επιθυμία μας είναι όσοι ζουν στην Ελλάδα και την Τουρκία να ζουν για την ευημερία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνάδελφό μου κ. Παναγιωτόπουλο για αυτή τη σημαντική και ουσιαστική επίσκεψη. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη συνεισφορά σας μετά από τον σεισμό», είπε από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Πόπη Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης ζει στην ίδια Ελλάδα με όλους τους υπόλοιπους πολίτες; (Video)

Ανδρουλάκης από Ίλιον: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δώσει απαντήσεις στους μη προνομιούχους» (video)

Νίκος Παππάς: Σκέφτομαι σοβαρά να διεκδικήσω τον Δήμο της Αθήνας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:36