search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:14
MENU CLOSE

Ο Μπόμπι Μορέσκο στο «τιμόνι του σκηνοθέτη» για την οικογένεια Maserati

05.04.2023 13:42
MORESCO

Ο Μπόμπι Μορέσκο, βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου για την ταινία «Crash», πρόκειται να σκηνοθετήσει τη βιογραφική ταινία της εμβληματικής οικογένειας Maserati, η οποία ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων το 1914. Η ταινία του με τίτλο «Maserati: A Racing Life» δεν είναι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη που ασχολείται με τη βιογραφία σπουδαίων οικογενειών που κατασκευάζουν πολυτελή αυτοκίνητα καθώς το 2022 σκηνοθέτησε την ταινία «Lamborghini – The Man Behind the Legend» με πρωταγωνιστή τον Φρανκ Γκρίλο.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών αδελφών, των Alfieri, Ettore και Ernesto Maserati, οι οποίοι ξεκίνησαν να εργάζονται φτιάχνοντας μπουζί και συσκευές για κινητήρες αεροσκαφών. Όμως πάντα κάτι τους τραβούσε προς τα αυτοκίνητα και πιο συγκεκριμένα τα αγωνιστικά. Γρήγορα, λοιπόν, μπήκαν στον κόσμο των αγώνων.

Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο Grand Prix της Maserati, πήρε το όνομα «Type 26». Είναι το όχημα που οδηγούσε ο Alfieri Maserati στον αγώνα Messina Cup του 1927 όταν είχε ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα. Ο Alfieri πέθανε λίγα χρόνια αργότερα, στις 3 Μαρτίου 1932, από επιπλοκές που σχετίζονταν με εκείνο το ατύχημα, σε ηλικία 44 ετών. Το 1937 τα αδέρφια του, αποφάσισαν να πουλήσουν ένα ποσοστό της επιχείρησής τους σε εταιρεία που τώρα ανήκει στη Fiat. Παρόλα αυτά παρέμειναν μέτοχοι.

Το 1939, ο Wilbur Shaw, κέρδισε το Indianapolis 500, στο τιμόνι της Maserati «Boyle Special». Μάλιστα επανέλαβε το κατόθρωμά του και την αμέσως επόμενη χρονιά, καθιστώντας τη Maserati τον μόνο ευρωπαϊκό κατασκευαστή που κέρδισε δύο φορές το Indy 500.

H ταινία θα επικεντρώνεται στον Alfieri Maserati που πέθανε για το όνειρό του, αν και τα άλλα αδέρφια θα διαδραματίσουν επίσης σπουδαίο ρόλο. Όπως τόνισε, βρίσκεται σε συζητήσεις με την οικογένεια Μαζεράτι και με την εταιρεία αυτοκινήτων για να τους εντάξει στο κινηματογραφικό πρότζεκτ.

Τέλος, στόχος των συντελεστών της ταινίας είναι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα μέσα στον τρέχοντα χρόνο ενώ το cast δεν έχει ανακοινωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Μια παράσταση κι ένα βιβλίο στα Πηγάδια της Καρπάθου

ΙΝΤΕΑΛ: Στόχος η «αναμόρφωση» του κτιρίου λέει ο όμιλος που το αγοράζει – Πώς φτάσαμε στην εκχώρηση

«Η άνοδος του Αρτούρο Ούι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50