search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Καυγάς Βαρουφάκη – Αλεξιάδη για α’κατοικία: «Πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες» – «Μείνε με τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου»

06.04.2023 18:37
varoufakis_new

Μια φράση του Γραμματέα του ΜέΡΑ Γιάνη Βαρουφάκη, για την «έντιμη» συμπεριφορά της κυβέρνησης, κατά την σημερινή παρέμβαση του στην ολομέλεια της Βουλής, προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη.

«Είστε αμετανόητοι. Δεν έχετε τον Θεό σας. Πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον λαό με τη δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας. Τουλάχιστον αυτοί εδώ είναι έντιμοι. Σου λέει «είμαστε οι διεθνείς των funds, συμμετέχουμε στη διεθνή των funds, είμαστε εδώ και δουλεύουμε υπέρ των funds». Το προτιμώ αυτό από εσάς που μιλάτε για προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν τι κάνετε; Δίνετε ακόμα καλύτερες εγγυήσεις στα funds», δήλωσε, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, και πρόσθεσε: «Εκεί καταντήσατε όταν το βράδυ του δημοψηφίσματος κάνατε «ναι» το «όχι». Γίνατε χειρότεροι από εκείνους που πίστευαν στα μνημόνια. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Έχουμε ένα κόμμα το οποίο ως Α.Ε. λειτουργεί. Πώς λειτουργεί; Εισπράττει με e-mails τα νομοσχέδια από τα δικηγορικά γραφεία των funds, του κ. Λάτση, του κ. Βαρδινογιάννη, του κ. Περιστέρη, της CVC, του κ. Μυτιληναίου και έρχεται και τα περνάει εδώ. Αυτή είναι η δουλειά τους. Τους ξέρουμε. Εσείς στο όνομα της Αριστεράς και της προοδευτικής διακυβέρνησης τι κάνετε; Καμία προοδευτική διακυβέρνηση δεν θα κάνετε. Έχετε μόνο τον όρο «προοδευτική» για να κρύβετε πίσω απ’ αυτόν τις ίδιες πολιτικές που μπορεί να τις κάνετε και λίγο καλύτερα τεχνοκρατικά για να παίρνουν πιο πολλά τα funds, για να είναι πιο καλά εξασφαλισμένα τα funds».

Όσα δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε την πρότασή του στο τομέα του ιδιωτικού χρέους -θα γίνει και σε άλλους τομείς το επόμενο χρονικό διάστημα. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Καταλαβαίνουμε αυτές τις δικαιολογίες που προσπαθούν να συλλαβίσουν κάποιοι, να ψάξουν να βρουν ένα κόμμα που έχει μπει στραβά, μια τελεία κ.λπ. Ούτε αυτό δεν βρίσκουν. Η έκπληξη όμως είναι η επίθεση που για άλλη μια φορά δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΜέΡΑ25», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Κυρίες και κύριοι του ΜέΡΑ25, άλλο η διαστρέβλωση, άλλο η διαφωνία. Το ΜέΡΑ25 ζητάει την ψήφο του Έλληνα πολίτη, αλλά κρύβεται πίσω από το ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα. Βαρύνεται και ο Αρχηγός του ΜέΡΑ25 με αυτά τα πολύ σημαντικά που είπε σήμερα και τα οποία μακάρι να καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες.

Είπε: ‘Τουλάχιστον αυτή, η Νέα Δημοκρατία, είναι έντιμη’. Αυτοί είναι έντιμοι και εμείς είμαστε οι ανέντιμοι. Αυτά λέει το ΜέΡΑ25. Είπε, επίσης, ότι ‘γίνατε χειρότεροι’. Αν το ΜέΡΑ25 και ο κ. Βαρουφάκης, είτε ο κ. Μητσοτάκης, είτε κάποιος άλλος από τη δεξιά πολυκατοικία, ονειρεύονται να παραμείνουν στο Μαξίμου, μπορούν να το πουν με πιο ευγενικό τρόπο. Ο τρόπος που το κάνουν ωφελεί πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει κακό, όμως, στην προοδευτική κυβέρνηση. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε δικαιοσύνη παντού, για να μην έχουμε Πάτσηδες και Παπαθανάσηδες».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης για Κασιδιάρη: Θα δώσουμε αγώνα ώστε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα να μη βρει χώρο στη Βουλή

Οικονόμου: Δεν πείθει κανέναν όταν μιλάει για δικαιοσύνη ο κ. Τσίπρας που έχει δίπλα του τους Παππά και Παπαγγελόπουλο

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος η καταδίκη της ΝΔ στο Εφετείο για συνθήκες εργασιακής γαλέρας στα κομματικά της γραφεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:16