search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:34
MENU CLOSE

Ισραήλ: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από την επίθεση στο Τελ Αβίβ (Videos)

08.04.2023 07:23
israel

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός «τρομοκρατικής επίθεσης» (σ.σ. όπως χαρακτηρίζεται από την αστυνομία) με αυτοκίνητο, χθες Παρασκευή, στο Τελ Αβίβ.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου «εξουδετερώθηκε» από αστυνομικούς, όταν προσπάθησε να τραβήξει όπλο, ανέφερε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας. Πρόκειται για ισραηλινό άραβα από την πόλη Καφρ Κασέμ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και εισήλθε σε πολυσύχναστο ποδηλατόδρομο κοντά στην παραλία. Σε βίντεο του Reuters διακρίνεται ένα λευκό αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο στο γρασίδι του πάρκου. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, όπου έσπευσαν ασθενοφόρα για τη διακομιδή των τραυματιών σε νοσοκομείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Iταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, επιβεβαίωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι το θύμα είναι iταλός, όπως πιθανότατα και οι τραυματίες σε αυτήν τη «θρασύδειλη επίθεση».

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγη ώρα αργότερα η ιταλική κυβέρνηση τονίζεται ότι η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του ιταλού Αλεσάντρο Παρίνι στην τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.

Η ιταλίδα πρωθυπουργός – όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν – βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του εκλιπόντος και των τραυματιών, ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς το κράτος του Ισραήλ.

Ήταν η δεύτερη φονική επίθεση σε διάστημα λίγων ωρών, αφού νωρίτερα δύο αδερφές σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στην αστυνομία «να κινητοποιήσει όλους τους έφεδρους συνοριοφύλακες» και στον ισραηλινό στρατό «να κινητοποιήσει πρόσθετες δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Οι χρυσές «μπίζνες» του Μπάκιγχαμ με τα άλογα  – 27 εκατ. λίρες η αξία των καθαρόαιμων που κληρονόμησε ο Κάρολος

Ιταλία: Πλήθος κόσμου στο Κολοσσαίο για την «Οδό του Σταυρού» της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών (Video)

Φιλιππίνες: Με καρφιά και μαστίγια η αναπαράσταση της Σταύρωσης του Ιησού για τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20