search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 03:13
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: «Η επόμενη βουλή θα έχει εκπλήξεις»

09.04.2023 19:57
koutsoumpas_new

Τους τόνους ανέβασε ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη σημερινή του ομιλία στη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό και το λέμε: Το ΚΚΕ είναι δύναμη αλήθειας, αγώνα, ανατροπής», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του και πρόσθεσε πως «η ψήφος σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, είναι τελικά συνενοχή στα τόσα εγκλήματα που έγιναν, αλλά και στα επόμενα που προδιαγράφονται, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν».

Όπως ανέφερε, «όλη η Ευρώπη έχει δοκιμάσει τα φιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, τη συνεργασία φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, κυβερνήσεις συνεργασίας με μεταλλαγμένα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα. Τους είδαμε τελευταία, να χειροκροτούν εδώ στην Ελλάδα και αλλού όλοι μαζί παρέα – δεξιοί κεντροαριστεροί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – τον Ζελένσκι με τους ναζί του Αζόφ μέσα στα κοινοβούλια».

Συνεχίζοντας ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε πως η επόμενη βουλή, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει εκπλήξεις και συμπλήρωσε: «Δεν αφήσαμε όμως τις εκπλήξεις να μας αποπροσανατολίσουν. Είδαμε μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, οι οποίες από ότι φαίνεται θα συνεχιστούν. Είδαμε να εμφανίζονται νέα κόμματα, τα οποία αποδείχτηκαν ότι ήταν μιας χρήσης. Παλιότερα, ΛΑ.Ο.Σ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ, άλλα μικρότερα, έπαιξαν για τα καλά το παιχνίδι της αναμόρφωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος, συμμετείχαν σε κυβερνητικά σχήματα, έγιναν πλυντήριο των αμαρτιών του καπιταλιστικού συστήματος και εξαφανίστηκαν».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισε «μπλόφα», για δήθεν προοδευτική κυβέρνηση, είναι η «υποκλοπή ψήφων για να είναι αδύνατο το ΚΚΕ, δηλαδή αδύνατος ο ελληνικός λαός».

Επισημαίνοντας την κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής μάχης, ανέφερε ότι «αν μείνει ανεκμετάλλευτη για το λαό, τότε την άλλη μέρα, από χειρότερες συνθήκες θα αντιμετωπίσει το νέο, πιο ισχυρό πόλεμο που έρχεται σε όλους τους τομείς. Αλλά με πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη και λαό χειραφετημένο από διλήμματα, εκβιασμούς και αυταπάτες, τότε είναι βέβαιο ότι από καλύτερη θέση θα αποκρούσουμε αυτό το νέο πόλεμο».

«Πανίσχυρο λοιπόν ΚΚΕ στην κάλπη. Αν είμαστε πιο δυνατοί, θα είναι πιο δυνατό το ανάστημα του λαού στην επίθεση, που θα εξαπολυθεί το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε βήματα μπρος, να μη γυρίσουμε πίσω», υπογράμμισε καταλήγοντας στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Παπανδρέου ενόψει εκλογών: «Να δεσμευθούμε όλοι ότι θα ενισχύσουμε τη διαφάνεια στον δημόσιο τομέα»

Θεοδωρικάκος για αστυνομικό που πουλούσε ναρκωτικά: «Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους» (Photo)

Ηρώ: «Χθες βράδυ σάπισαν στο ξύλο τον γιο μου και τους φίλους του» – Στο νοσοκομείο δύο παιδιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02