search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:05
MENU CLOSE

Βρετανία: Παίρνει μέτρα για το τσιγάρο – Συνιστά στους καπνιστές να στραφούν στο άτμισμα (Photos)

11.04.2023 18:21
kapnisma-new
Πηγή: Pixabay

Δωρεάν κιτ ατμίσματος και κουπόνια των 400 λιρών για ψώνια προτίθεται να προσφέρει η βρετανική πολιτεία σε όσους καπνιστές είναι έτοιμοι να κόψουν το τσιγάρο.

Τα περιφερειακά συμβούλια στην Αγγλία βάζουν σε εφαρμογή σχέδιο που προβλέπει την προσφορά ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ένα εκατομμύρια καπνιστές- στο ένα πέμπτο του συνόλου- για να εγκαταλείψουν τη βλαβερή συνήθεια. Επίσης στις γυναίκες που εγκυμονούν θα προσφέρονται κουπόνια για ψώνια προκειμένου να κόψουν το κάπνισμα.

Στόχος του προγράμματος είναι να μειωθεί και ο αριθμός των εφήβων που εθίζονται στο άτμισμα και υπάρχει κίνδυνος να περάσουν κάποια στιγμή στο τσιγάρο.

Ομάδες αστυνομικών θα αναλάβουν να επιβλέψουν την τήρηση του νόμου και θα επιβάλλουν πρόστιμα στα καταστήματα που πωλούν προϊόντα καπνού σε ανήλικους, όπως γράφει η Sun.

Υπάρχει επίσης η σκέψη να τοποθετούνται υποχρεωτικά μέσα στα πακέτα των τσιγάρων φυλλάδια με οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να σταματήσει το κάπνισμα.

«Δύο στους τρεις καπνιστές θα πεθάνουν εξαιτίας του καπνίσματος», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Νιλ Ο Μπράιαν, προσθέτοντας ότι «τα τσιγάρα είναι το μόνο προϊόν που πωλείται και σε σκοτώνει αν το χρησιμοποιείς σωστά».

«Θα χρηματοδοτήσουμε ένα νέο εθνικό σχέδιο, το πρώτο αυτού του είδους στον κόσμο… για να προσφέρουμε σε ένα εκατομμύριο καπνιστές σε όλη την Αγγλία δωρεάν ένα κιτ ατμίσματος», πρόσθεσε.

Τα μέτρα εφαρμόστηκαν πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές και τα αποτελέσματα κρίθηκαν ικανοποιητικά. Για παράδειγμα στην περιοχή Νόρφολκ διαπιστώθηκε ότι από όσους πήραν το δωρεάν κιτ ατμίσματος οι τέσσερις στους δέκα σταμάτησαν το κάπνισμα σε ένα μήνα.

Στην Αγγλία είναι καπνιστές το 13% του πληθυσμού – περίπου 5,4 εκατομμύρια ενήλικες- αλλά η κυβέρνηση θέλει να περικόψει αυτό το ποσοστό κάτω από το 5% μέχρι το 2030.

Διαβάστε επίσης:

Πώς μπορεί να γίνει μία μαζική επίθεση της Κίνας στην Ταϊβάν (videos)

QatarGate: Βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι και ο Μαρκ Ταραμπέλα

Ιράν: Μυστήριο με τις νέες δηλητηριάσεις μαθητριών σε σχολεία – «Σιγή» από την Τεχεράνη, για «τοξικά αέρια» μιλούν οι γιατροί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:04