search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:19
MENU CLOSE

Ας μιλήσουμε στη γλώσσα των νέων

12.04.2023 08:18
zarkadoula_renia

Διαβάζουμε ότι οι νέοι βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής στρατηγικής των κομμάτων, ενώ περίπου 440.000 άτομα απέκτησαν από το 2019 και μετά για πρώτη φορά το δικαίωμα ψήφου. Αρκετοί θα πουν ότι οι νεότερες ηλικίες εκφράζονται μέσα από την ψήφο διαμαρτυρίας ή ότι συχνά επιλεγούν να απέχουν από τις κάλπες.

Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος απασχολεί τα κόμματα εξουσίας, καθώς μετά την τραγωδία στα Τέμπη, που αποτέλεσε μία τομή στον πολιτικό χρόνο και στην αντίληψη του κόσμου, εμφανίζει αυξητικές τάσεις.

Πως όμως η νέα γενιά θα εμπιστευτεί το πολιτικό σύστημα, όταν το σύστημα είναι πελατειακό, δε σέβεται το κράτος δικαίου και τους θεσμούς, καλλιεργεί το διχαστικό και τοξικό λόγο και εν γένει τη γαλουχεί να πιστεύει ότι η πολιτική δεν είναι η λύση στα προβλήματά της; Πώς να το εμπιστευτεί όταν δεν αφουγκράζεται τις ανησυχίες της, χωρίς κανένα αφήγημα για την επόμενη μέρα και απλά την γλυκοκοιτάζει ψηφοθηρικά;

Η λύση για να γίνει ελκυστική η πολιτική στους νέους και στις νέες και όλη αυτή η αγανάκτηση να μετουσιωθεί σε κάτι θετικό, είναι να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα με αυτούς, την γλώσσα της αλήθειας και της αξιοπιστίας. Να επενδύσουμε σε καθημερινές προτάσεις που βελτιώνουν τη ζωή τους, να εμπιστευτούν την χώρα τους που θα τους δώσει περισσότερες ευκαιρίες και προοπτική, που δεν θα θυσιάσει τα όνειρά τους. Και η προσέγγιση αυτή θα γίνει με ουσιαστικούς όρους και όχι επιφανειακούς χρησιμοποιώντας απλά τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Tiktok, Instagram, Twitter και  Facebook.

Είναι πασιφανές ότι για να επιβιώσει η χώρα και να βγει μπροστά, θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά της Ελλάδας. Να έρθει στον τόπο μας μια άλλη εποχή πραγματικής αξιοκρατίας, με  καλύτερες υποδομές, ισχυρότερο κοινωνικό κράτος, δίκαιη πράσινη μετάβαση ανταγωνιστική παραγωγική βάση, καλές θέσεις εργασίας, λύση στο δημογραφικό. Άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα πρόβλημα της νέας γενιάς είναι πως θα απογαλακτιστεί από την οικογένειά της, όπως πολλάκις έχει επισημάνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Είμαστε η πρώτη χώρα σε έξοδα στέγασης. Για το λόγο αυτό, έχουμε προτείνει τη δημιουργία μίας δημόσιας δεξαμενής 150.000 κατοικιών, οι οποίες θα είναι είτε νεόδμητες με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης είτε ανακατασκευασμένα κλειστά σπίτια με παροχή φορολογικών κινήτρων. 150.000 νέα ζευγάρια θα τις ενοικιάσουν με χαμηλό ενοίκιο κι έτσι θα πέσουν συνολικά τα ενοίκια στην αγορά.

Αυτά θέλει και προσδοκά η γενιά μας, μια χώρα ισάξια των Ευρωπαίων εταίρων, που θα απαλλαγεί από χρόνιες παθογένειες και θα παράξει πλούτο για όλους και όχι ένα επιτελικό κράτος, που είναι μια παρέα φίλων και συγγενών που  στήνουν το σκάνδαλο των υποκλοπών, που προσπαθούν να κρύψουν ευθύνες, που μοιράζουν το Ταμείο Ανάκαμψης σε ολιγάρχες.

Οι πολίτες λοιπόν ζητούν ειλικρίνεια, αυτοκριτική και υπευθυνότητα από όλες  τις πολιτικές δυνάμεις.

Το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι «Κάνε τον θυμό, απόφαση αλλαγής» με κύριους παραλήπτες τους νέους και τις αγωνίες τους, καθώς η χώρα μας, γεννά θυμό, γιατί αποφασίζουμε για εκείνη πάντα με θυμό. Όμως αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Μαζί θα αποφασίσουμε σε τι χώρα θέλουμε να ζούμε, γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο να δοκιμάσει γόνιμες επιλογές, ένα κόμμα που έχει στο πρόγραμμα του δίκαιες και στοχευμένες πολιτικές, που δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, ένα κόμμα που λέει την αλήθεια, ένα κόμμα που δεν ταυτίζεται με πελατειακές λογικές.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής και θέλουμε να έχουμε μία ισχυρή εντολή, ώστε να εξασφαλίσουμε την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας και να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη και την αξιοπρέπεια στην πολιτική.

*Η Ρένια Ζαρκαδούλα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και πολιτευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η μάχη των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι η μάχη της γενιάς μας;

Ο φερετζές του Κασιδιάρη

Ισχυρό ΚΚΕ στην κάλπη για να δυναμώσει ο αγώνας για την προστασίας της λαϊκής κατοικίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:19