search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:13
MENU CLOSE

Γιατί η μάχη των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι η μάχη της γενιάς μας;

11.04.2023 06:00
kritharidis

Πολλή συζήτηση έχει γίνει σε αυτές τις εκλογές για τους νέους ανθρώπους και για το αν και πως αυτοί θα ψηφίσουν.

Το έγκλημα στα Τέμπη, οι νέοι άνθρωποι που ξεχύθηκαν στους δρόμους αντιδρώντας όχι μόνο σε αυτό, αλλά και συνολικά στην υποβάθμιση της ζωής τους κι ο χρόνος των εκλογών που θα γίνουν -οι δεύτερες ειδικά- μέσα στην τουριστική σεζόν όπου πολλοί νέοι και πολλές νέες εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και άρα θα στερηθούν του δικαιώματος τους να ψηφίσουν, είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που δείχνουν πόσο κρίσιμες είναι αυτές οι εκλογές για την νέα γενιά.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη στοχοποίησε κατ’ επανάληψη αυτή την γενιά αρχικά ως τη γενιά που επιβουλεύεται δήθεν την ασφάλεια στο δημόσιο πανεπιστήμιο, στη συνέχεια ως τη γενιά που αρνιόταν να συμμορφωθεί υποτίθεται με τα περιοριστικά μέτρα και διέσπειρε τον ιό κατά την πανδημία και τέλος ως τη γενιά που αντιδρά «υπερβολικά» ή κινητοποιείται από διάφορες “αριστερές δυνάμεις” για να αμφισβητήσει τις «φοβερές και τρομερές» πολιτικές της Κυβέρνησης.

Μιας Κυβέρνησης, μιας παράταξης και ενός Πρωθυπουργού, που υποτίθεται πως εκλέχθηκαν με σύνθημα τους την αντιστροφή του braindrain και την δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας για να επιστρέψουν τα νέα παιδιά από το εξωτερικό.

Τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά, κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως όσα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά το 2019 τηρήθηκαν, όπως ο ίδιος διατυμπανίζει. Το φευγιό της νεολαίας, της πιο καταρτισμένης επιστημονικά, συνεχίζεται στο εξωτερικό. Κι όσες και όσοι μένουν, βιώνουν τις αδιέξοδες πολιτικές της φτωχοποίησης που συνεχίζει και εντείνει η σημερινή μνημονιακή Κυβέρνηση, μαζί πάντα και με την ακραία και ωμή καταστολή όσων τολμούν να αντιδράσουν.

Την ίδια στιγμή η ακρίβεια σαρώνει ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, μεταξύ των οποίων οι νεότεροι και επισφαλώς εργαζόμενοι. Τα στεγαστικά αδιέξοδα διευρύνονται και η πρόσβαση στην δημόσια εκπαίδευση αποκτά όλο και περισσότερους ταξικούς φραγμούς. Κι όλα αυτά ενώ καμία πραγματική ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος δεν υπάρχει, καθώς οι όποιες ψευτοαυξήσεις γίνονται, ροκανίζονται καθημερινά στους λογαριασμούς, στα ενοίκια και το σουπερμάρκετ.

Αυτή είναι η γενιά που ξεχύθηκε στους δρόμους για το έγκλημα στα Τέμπη, καθώς εξαιτίας των δολοφονικών πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων, χάθηκαν οι φίλοι, οι συμφοιτητές και οι συγγενείς της, αλλά χάνεται και δολοφονείται καθημερινά και συνολικά το μέλλον, τα δικαιώματα και η ζωή της.

Αυτή η γενιά είναι που και σήμερα αποκλείεται σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό από τις εκλογές, αν λάβουμε υπόψη μας ότι πολλές χιλιάδες νέες και νέοι φεύγουν για να εργαστούν σεζόν και δεν θα μπορέσουν να γυρίσουν ιδίως στις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια στις αρχές του Ιούλη. Γι’ αυτό εμείς ως ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη επιμένουμε κι έχουμε καταθέσει κατ’ επανάληψη τροπολογία για να μπορούν να ψηφίζουν οι νέοι εργαζόμενοι στον τόπο εργασίας τους.

Γιατί δεν μπορεί να λείπει αυτή η γενιά, από την μάχη της για το δικό της παρόν και μέλλον, το οποίο καθημερινά υπονομεύεται από τις κυρίαρχες μνημονιακές πολιτικές της Μητσοτάκης Α.Ε., αλλά και των λοιπών μνημονιακών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).

*Ο Μιχάλης Κριθαρίδης είναι μέλος ΠΓ ΜέΡΑ25, Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης:

Ο φερετζές του Κασιδιάρη

«Σπάσε τη σιωπή»

Με υπογραφή Μητσοτάκη η αδιαφορία για την Δυτική Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:09