search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:50
MENU CLOSE

Ο φερετζές του Κασιδιάρη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2276
6/4/2023
10.04.2023 06:00
KASIDIARIS_DIKI_new

Η αναζήτηση «παραθύρων» για την εκπροσώπηση των φασιστών/νεοναζί στη Βουλή γίνεται νομότυπα, αλλά και απροκάλυπτα, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει «πελατεία».

Στις προηγούμενες εκλογές άλλωστε, με την ηγεσία της προφυλακισμένη, η Χρυσή Αυγή ίσα που δεν κατάφερε (2,93%) να ξαναμπεί τη Βουλή.

Σήμερα η διασπασμένη Χρυσή Αυγή συσπειρώνεται γύρω από τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη. Ο Κασιδιάρης, λόγω της καταδίκης του, έχει (πιθανό) νομικό κώλυμα για να ηγηθεί του κόμματος ή ακόμα και να κατέβει στις εκλογές. Όμως στη δημοκρατία, ακόμη και για τους φασίστες/ναζί, δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

Υπάρχουν άλλωστε επιφανείς προσωπικότητες με γνώσεις, κατάρτιση και άκρες, που ιδεολογικά κινούνται στον φασιστικό/νεοναζιστικό χώρο, ακόμα και αν φροντίζουν να καλύπτουν με ενθοπατριωτικά πέπλα τις αντιδημοκρατικές και κοινωνικά απεχθείς αντιλήψεις τους.

Δεν ήταν δηλαδή και τόσο δύσκολο για τον Κασιδιάρη να βρει τον φερετζέ που χρειαζόταν, προκειμένου να κατέβει το φασιστικό του μόρφωμα στις εκλογές, στο πρόσωπο του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ο οποίος είναι διατεθειμένος να αναλάβει το βάρος της ευθύνης να σώσει τη χώρα από την πολιτική διαφθορά, τα ναρκωτικά, την εγκληματικότητα και τους παράτυπους μετανάστες…

Το αν ο πρώην δικαστικός Αναστάσιος Κανελλόπουλος καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του κόμματος του Κασιδιάρη στις εκλογές υπό την ηγεσία του, αποσπώντας από τους πρώην συναδέλφους του το πέπλο της νομιμότητας, έχει, τελικά, μικρή σημασία.

Σημασία έχει ότι ο νεοναζισμός εξακολουθεί να αποτελεί πολιτική έκφραση. Υπάρχει δηλαδή μια αξιοπρόσεκτη αριθμητικά δεξαμενή ανθρώπων, Ελλήνων πολιτών, που είτε είναι συνειδητά φασίστες/νεοναζί είτε πείθονται από τον σοβινιστικό, μισάνθρωπο και ανιστόρητο πολιτικό λόγο των κασιδιάρηδων.

Με άλλα λόγια, υπάρχει ικανός (σύμφωνα με τις δημοσκοπικές προγνώσεις) αριθμός συμπολιτών μας που μπορούν να διεκδικήσουν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση επικαλούμενοι τα «οράματα» και συμφωνώντας με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε αμετάκλητα πως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και όχι πολιτικό κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

«Σπάσε τη σιωπή»

Με υπογραφή Μητσοτάκη η αδιαφορία για την Δυτική Αθήνα

Ο Ανδρουλάκης, ο «άγνωστος Χ» και τα σενάρια για Βενιζέλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:49