search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:14
MENU CLOSE

Νέα «μπηχτή» Άδωνη σε Δένδια για το «Turkaegean» στη Le Monde (photo)

19.04.2023 10:43
adonis_dendias_1904_new

Κραδασμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκάλεσε η ολοσέλιδη διαφήμιση του «Τουρκικού Αιγαίου» – Turkaegean στο σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, «έδειξε» ως υπεύθυνο για τη διαφήμιση τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ενώ επιτέθηκε και κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία» που έχει το θέμα στο φύλλο της.

credit: Le Monde

«Αν και προ μερικών ημερών είχα κάνει μία εκτενή ανάρτηση, για την νομική πορεία των ενεργειών μας, για την άρση κατοχύρωσης του Σήματος “Turkaegean” από την Τουρκία και είχα εξηγήσει ότι νομικά δεν υφίσταται κανένας τρόπος να σταματήσουμε την δημοσίευση διαφημίσεων με αυτό το λογότυπο από την Τουρκία στον ξένο Τύπο, η @DimokratiaGr επανέρχεται με λιβέλους εναντίον μου.

Τα συνοψίζω λοιπόν άλλη μία φορά, όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες και στην ΕΕ και στις ΗΠΑ έχουν γίνει. Στην ΕΕ έχουν κατοχυρώσει το Σήμα και προσπαθούμε να ακυρώσουμε αυτή την πράξη, στις ΗΠΑ έχουμε μπλοκάρει το Σήμα και αυτοί προσπαθούν να το κατοχυρώσουν. Δηλ στις δύο Ηπείρους είμαστε στην αντίστροφη νομικά θέση. Διαφημίσεις με αυτό το Σήμα έβαλαν και σε εφημερίδα των ΗΠΑ (που δεν έχουν κατοχύρωση) και στην Ευρώπη (που έχουν). Κοινώς η όποια νομική θέση του Σήματος δεν επηρεάζει την δημοσίευση των διαφημίσεων τους.

Εάν οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν διαφημίσεις που γνωρίζουν ότι μας ενοχλούν, η αντιμετώπιση αυτής τους της ενέργειας δεν είναι του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά του Υπουργείου Εξωτερικών. Εμείς αναλάβαμε, καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας, την οργάνωση των νομικών μας ενεργειών για το Σήμα, θα κριθούμε από την κατάληξη αυτών των ενεργειών, όπου η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών για την υπόθεση «Turkaegean», καθώς το ίδιο είχε συμβεί στις αρχές Απριλίου, όταν η διαφημιστική καταχώρηση της γειτονικής χώρας τοποθετήθηκε στους New York Times.

Διαβάστε επίσης:

Στην Κέρκυρα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καθαρό μήνυμα Τσίπρα για Γεωργούλη – Κόβει γέφυρες ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην ευρωβουλευτή του

Ο δρόμος προς την κάλπη και η υπόθεση Γεωργούλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07