search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:04
MENU CLOSE

Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιλέγει την αγαπημένη του σκηνή έντασης από ολόκληρη τη φιλμογραφία του (Video)

19.04.2023 18:23
tarantino

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκάλυψε ποια είναι η αγαπημένη του «τεταμένη» σκηνή σε ολόκληρη τη φιλμογραφία του.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος έχει δημιουργήσει με αριστοτεχνικό τρόπο σκηνές έντασης σε ταινίες από το Once Upon a Time… στο Χόλιγουντ έως το Reservoir Dogs.

Μιλώντας στην ισπανική El País, ο Ταραντίνο ρωτήθηκε για τη διαδικασία δημιουργίας τεταμένων σκηνών και διάλεξε την αγαπημένη του.

Η εν λόγω σκηνή υπάρχει στην πολεμική ταινία Inglourious Basterds του 2010 με τον Ναζί Χανς Λάντα που υποδύεται ο Κριστόφ Βαλτς, να επισκέπτεται μια αγροικία που πιστεύει ότι έχει κρύψει Εβραίους.

Όπως είπε ο Ταραντίνο «Αυτή από τη φάρμα στην αρχή των Inglourious Basterds. Με τον ναζί αξιωματικό Χανς Λάντα να μιλά με τον ιδιοκτήτη της φάρμας, ο οποίος κρύβει Εβραίους στο κελάρι του».

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης μίλησε και για τη διαδικασία δημιουργίας έντασης σε τέτοιες σκηνές, υποστηρίζοντας: «Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Έχω ταλέντο σε αυτό».

«Είναι εύκολο για μένα να δημιουργήσω εκείνες τις καταστάσεις όπου οι χαρακτήρες αρχίζουν να μιλάνε και τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους και υπάρχει μια κορύφωση. Πετάς μια μπάλα στους ηθοποιούς και την πιάνουν».

Τον περασμένο μήνα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Ταραντίνο ετοιμαζόταν να ανακοινώσει την τελευταία του ταινία. Η ταινία με τον τίτλο The Movie Critic, λέγεται ότι διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’70 και θα έχει μια πρωταγωνίστρια γυναίκα.

Ο σκηνοθέτης έχει πει επανειλημμένα ότι σκοπεύει να αποσυρθεί μετά την κυκλοφορία 10 ταινιών, περίπου στα 60 του. Το 2019, ο Ταραντίνο, που είναι τώρα 60 ετών, κυκλοφόρησε την ένατη ταινία του, το δράμα της δεκαετίας του ’60, Μια φορά κι έναν καιρό… στο Χόλιγουντ.

Διαβάστε επίσης:

Φαίη Σκορδά για Γεωργούλη: «Το να είσαι κακοποιητικός είναι άσχετο με το αν είσαι όμορφος ή πετυχημένος» (Video)

Χρήστος Χολίδης: Βρέθηκε η κλεμμένη μηχανή του – Είχε απειλήσει ότι θα βρει τους δράστες (photo/videos)

Δέσποινα Τσούτσα: Τους θυμίζω την Πάμελα Αντερσον, την Λίνα Σακκά και την Νάντια Μπουλέ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:03