search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 11:13
MENU CLOSE

Το Netflix δημοσιοποίησε τις 10 πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία του (videos)

19.04.2023 11:17
stranger-things-netflix

Το Netflix ιδρύθηκε το 1997 στη Σκοτς Βάλεϊ της Καλιφόρνια από τον Μαρκ Ράντολφ και τον Ριντ Χέιστινγκς. Ένα χρόνο μετά «βγήκε στον αέρα» αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο με τον οποίο το κοινό καταναλώνει κινηματογραφικά προϊόντα.

Το μεγάλο, παγκόσμιο «μπαμ» έγινε με το άκρως επιτυχημένο House of Cards, το πολιτικό δράμα στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν ο Κέβιν Σπέισι. Η εταιρία Netflix- Original κυκλοφόρησε περίπου 126 πρωτότυπες σειρές και ταινίες το 2016, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο ή καλωδιακό κανάλι. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το Netflix στο παρελθόν κατέγραφε τον αριθμό των λογαριασμών που παρακολούθησαν τα δύο πρώτα λεπτά της σεζόν μιας τηλεοπτικής σειράς ως τρόπο μέτρησης της τηλεθέασης. Πλέον, μετράει τις βαθμολογίες με βάση τον αριθμό των ωρών που παρακολούθησαν τις πρώτες 28 ημέρες στην υπηρεσία streaming. 

Αυτές όμως που έφτασαν στο ιστορικό top 10 των σειρών με τα περισσότερα streaming και δισεκατομμύρια ώρες προβολών, είναι πάνω- κάτω αναμενόμενες και σίγουρα όλοι έχουμε δει έστω μία- δυο από αυτές. Ίσως η πρώτη που θα σκεφτεί κανείς είναι το Stranger Things και όχι άδικα καθώς η σειρά φιγουράρει σε δύο θέσεις της λίστας, στην οποία όμως υπάρχει και μια έκπληξη.

Αναλυτικά η λίστα:

10. Inventing Anna: 511.9 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Τολμηρή επιχειρηματίας ή απατεώνισσα; Μια ρεπόρτερ ερευνά το πώς η Άννα Ντέλβι έπεισε την ελίτ της Νέας Υόρκης ότι ήταν Γερμανίδα κληρονόμος.


9. The Witcher – Σεζόν 1:  541 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Ο Τζέραλντ της Ρίβια, είναι ένας μισθοφόρος με μαγικές δυνάμεις και ικανότητες που κυνηγάει τέρατα, προσπαθώντας στην πορεία να ανακαλύψει το πεπρωμένο του. Αυτό που θα ανακαλύψει είναι πως οι άνθρωποι είναι πολύ πιο μοχθηροί από τα τέρατα.


 8. Lucifer – Σεζόν 5: 569.4 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Έχοντας βαρεθεί να είναι άρχοντας της κόλασης, ο Λούσιφερ αποφασίζει να εγκαταλείψει το βασίλειό του και να «μετακομίσει» στο Λος Άντζελες. Εκεί θα ανοίξει ένα night club, όμως τα πράγματα θα πάρουν μια διαφορετική τροπή όταν θα γνωρίσει μια ντεντέκτιβ που είναι πολλά περισσότερα από αυτό που φαίνεται.


7. Stranger Things – Σεζόν 3 / 582.1 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Όταν ένα μικρό αγόρι εξαφανίζεται, μια μικρή πόλη αποκαλύπτει ένα μυστήριο που εμπλέκει μυστικά πειράματα, τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις και ένα παράξενο κορίτσι.


6. The Night Agent – Σεζόν 1 / 605 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Παρακολουθώντας μια γραμμή έκτακτης ανάγκης, ένας πράκτορας του FBI απαντάει σε ένα τηλεφώνημα που τον μπλέκει βαθιά σε μια επικίνδυνη συνωμοσία όπου πρέπει να ανακαλύψει τον προδότη που κρύβεται καλά μέσα στον Λευκό Οίκο.


5. Bridgerton – Σεζόν 1: 625.5 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Τα οκτώ αδέλφια της οικογένειας Μπρίτζερτον αναζητούν την αγάπη και την ευτυχία στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου. Εμπνευσμένο από τα επιτυχημένα βιβλία της Τζούλια Κουίν.


4. Bridgerton – Σεζόν 2: 656.2 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Τα οκτώ αδέλφια της οικογένειας Μπρίτζερτον αναζητούν την αγάπη και την ευτυχία στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου. Εμπνευσμένο από τα επιτυχημένα βιβλία της Τζούλια Κουίν.


3. DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story: 856.2 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Μέσα σε περισσότερο από μία δεκαετία, 17 έφηβοι και νεαροί άνδρες δολοφονήθηκαν από τον καταδικασμένο δολοφόνο Τζέφρι Ντάμερ. Πώς απέφυγε τη σύλληψη για τόσο πολύ καιρό;


2. Wednesday: 1.23 δισεκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Έξυπνη, σαρκαστική και λίγο νεκρή μέσα της, η Γουένσντεϊ Άνταμς ερευνά μια σειρά φόνων, ενώ κάνει νέους φίλους —και εχθρούς— στην Ακαδημία Νέβερμορ.


1. Stranger Things – Σεζόν 4: 1.35 δισεκατομμύρια ώρες παρακολούθησης

Έχουν περάσει έξι μήνες από την Μάχη του Starcourt, που έφερε τον τρόμο και την καταστροφή στο Hawkins. Η γνωστή παρέα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τον απόηχο των γεγονότων χωρίζεται για πρώτη φορά και το να εξερευνούν την πολυπλοκότητα του Λυκείου σίγουρα δεν κάνει την κατάσταση ευκολότερη. Στην πιο ευάλωτη στιγμή τους, μια νέα τρομακτική απειλή αναδύεται και τους φέρνει ενώπιον ενός σατανικού μυστηρίου που εάν λυθεί ίσως να βάλει τέλος μια και καλή στις τερατουργίες του Upside Down.

Διαβάστε επίσης:

Σάσμος: Πράσινο φως και για τρίτη σεζόν πήρε η σειρά (Video)

ΑΝΤ1: Ενισχύει το προγραμμά του με πολλά ελληνικά σήριαλ από Σεπτέμβριο

Παγιδευμένοι: Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη σειρά του ANT1 – Τι σχέση είχε ο πατέρας της Άννας με τον Άγγελο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12