search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:34
MENU CLOSE

Ληστεία στην Ακρόπολη: Σοκάρει η ομολογία του 17χρονου δράστη – «Τον μαχαίρωσα σε κοιλιά και λαιμό – Ζητάω συγγνώμη»

20.04.2023 10:04
peripoliko_akropoli_new

Αισιόδοξοι ότι τελικά ο 18χρονος, που έπεσε θύμα αιματηρής ληστείας στην Ακρόπολη, θα κερδίσει την μάχη για την ζωή, εμφανίζονται οι γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού».

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί η κατάθεση του 17χρονου δράστη ο οποίος μαχαίρωσε το 18χρόνο θύμα, τραυματίζοντάς το πολύ σοβαρά.

Στην επίσημη κατάθεσή του στην αστυνομία, ο δράστης υποστήριξε ότι τον συνομήλικο συνεργό του τον είχε γνωρίσει μία μέρα νωρίτερα και δήλωσε μετανιωμένος.

«Δεν το ήθελα. Πάνω στην πίεση το έκανα. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ότι έγινε», ισχυρίστηκε παράλληλα.

«Πήγαμε βόλτα στο Μοναστηράκι. Είδαμε κάτι άτομα και αποφασίσαμε να τους πάρουμε τα κινητά τηλέφωνα. Με την πρόφαση ότι ήθελα τσιγάρο, τους πλησίασα και τους ζήτησα ένα. Όταν πλησιάσαμε, έπιασα τον έναν και έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στην αριστερή τσέπη του παντελονιού μου, το ακούμπησα στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του τηλέφωνο», κατέθεσε για την ημέρα του μαχαιρώματος.

«Του τράβηξα το τσαντάκι του όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά. Ο συγκατηγορούμενος μου πήρε το τσαντάκι του και τρέξαμε. Την ώρα που τρέχαμε πέταξα το μαχαίρι. Κάποια στιγμή χωριστήκαμε με τον συγκατηγορούμενος. Πήρα το μετρό και πήγα στο σπίτι μου. Έβγαλα τα ρούχα μου και τα έβαλα στο πλυντήριο. Απ’ ότι είδα μόνο το παντελόνι μου είχε αίματα. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Μετάνιωσα για ότι έκανα και ζητάω συγγνώμη. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω», πρόσθεσε.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο, Παρασκευή 21 Απριλίου, στην ανακρίτρια Ανηλίκων.

Σε βάρος του 17χρονου που ομολόγησε ότι τραυμάτισε το θύμα με μαχαίρι, άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και στους δύο δράστες ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σταθερά μεγάλος ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται – Τι λέει ο Γκίγκας Μαγιορκίνης (Video)

Hellenic Train: Επανέρχονται τα λεωφορειακά δρομολόγια Πάτρα – Κιάτο – Πάτρα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:29