search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:42
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: «Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου»

23.04.2023 16:00
ANDROULAKIS

Σε προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε σήμερα από τα Τρίκαλα θέτοντας τα διλήμματα της κάλπης της 21ης Μαΐου.

Ασκώντας δριμεία επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, τόνισε: «Είναι οι εγωισμοί του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη, που δεν μπορούν να αξιολογήσουν ότι όσα έκαναν τα τελευταία 8,5 χρόνια, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα να συνεχίζει το γαϊτανάκι των χαμένων ευκαιριών; Την τοξικότητα, τον διχασμό; Έχουν δοκιμαστεί».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε ειδικότερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «περιφέρει το σκιάχτρο διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα και λέει “ψηφίστε με, γιατί θα έρθουν αυτοί”».

Επέκρινε με δριμύτητα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα περί τερατογενέσεων λέγοντας πως «έχει το θράσος – χθες από την πατρίδα μου την Κρήτη – να συνεχίζει τα fake news και τη μυθομανία, αποδεικνύοντας την πραγματική του αγωνία. Λέει ότι ετοιμάζω διακυβέρνηση με τον κ. Βαρουφάκη. Πότε είπε μια λέξη κριτικής για τη διακυβέρνηση της χρεοκοπίας ο κ. Μητσοτάκης; Ποτέ. Έρχονται να ζητήσουν τα ρέστα και να θέσουν ψεύτικα διλήμματα».

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο κόμμα του ως το «ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου» και πρόσθεσε: «Αυτή η παράταξη δεν έχει σχέση ούτε με την Ακροδεξιά του κ. Βορίδη, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Καρατζαφέρη, που έχει ενεργοποιήσει και πάλι ο κ. Μητσοτάκης. Ούτε με τον ακραίο λαϊκισμό που έφερε στο προσκήνιο – διχάζοντας – ο κ. Τσίπρας. Είναι η Δημοκρατική Παράταξη. Είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, που σηκώνεται περήφανο ξανά ως πρωταγωνιστής στο προσκήνιο της χώρας μας».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Υπάρχει χειρότερη τερατογένεση από την έλλειψη σεβασμού του πολίτη; Υπάρχει χειρότερη τερατογένεση από το να εκθέτεις τη χώρα σου διεθνώς; Όπως ο κ. Τσίπρας στο δημοψήφισμα του 2015 έκανε περίγελο τη χώρα μας παγκοσμίως, κάνοντας το “Όχι” – “Ναι” μέσα σε λίγα λεπτά, έτσι και ο κ. Μητσοτάκης πριν από λίγες ημέρες, όταν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ήρθαν στην Ελλάδα να συζητήσουν με την κυβέρνηση, τους έκλεισε την πόρτα, όπως κάνουν χώρες τύπου Ουγγαρίας. Mε τις αποφάσεις τους και με τις συμπεριφορές τους οδηγούν τη χώρα στην “τερατογένεση” και στο “ειδικό εξαιρετικό παράδειγμα”».

Στηλίτευσε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή ξεκαθαρίζοντας και θυμίζοντας: «Προοδευτική διακυβέρνηση, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή, δεν γίνεται. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να αφήνει τρία χρόνια να κάνει προεκλογική εκστρατεία η Χρυσή Αυγή από τη φυλακή. Θέλω να μας πει ο κ. Τσίπρας γιατί δεν ψήφισε τον νόμο, που εμποδίζει τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής».

Ως προς τα εκλογικά διακυβεύματα ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε: «Εμείς δεν στήνουμε κυβερνήσεις στο περιθώριο και στο παρασκήνιο. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει μόνο ΠΑΣΟΚ. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσουν ένα παλιό παρελθόν τα δύο συστήματα εξουσίας, Τσίπρα και Μητσοτάκη. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ψηφίζεις κράτος δικαίου, μια ανθεκτική και συνεκτική κοινωνία, δίκαιη ανάπτυξη, ευημερία για όλους τους πολίτες, όχι τους αρεστούς».

Σε σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την υπόθεση Γεωργούλη, ο κ. Ανδρουλάκης παρατήρησε: «Φοβάμαι ότι η αριστερά στη χώρα μας από την αριστερά του χαβιαριού, πήγε στην αριστερά του “Μακελειού”. Δεν είναι αυτή η πραγματική αριστερά. Η αριστερά είναι αυτή που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και δεν έχουν καμία σχέση μαζί της οι ψηφιακές συμμορίες και όλα αυτά. Αυτή η αριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη».

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Μάντζος: «Δεν είναι άγνωστος Χ η ελπίδα για Αλλαγή»

Κωνσταντίνος Καραμανλής: 25 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ

Σκουρλέτης: «Στις 21 Μαΐου αποφασίζουμε και για το περιβάλλον»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:41