search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 10:53
MENU CLOSE

Σουδάν: Αποχώρησαν οι πρώτοι Έλληνες

23.04.2023 19:58
Sudan_war4

Την αποχώρηση των πρώτων εγκλωβισμένων Ελλήνων από το Σουδάν ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το απόγευμα της Κυριακής.

Ανάμεσα στους έλληνες πολίτες που αποχώρησαν, βρίσκονται και οι δύο τραυματίες. Η πρώτη αυτή ομάδα των Ελλήνων αποχώρησε από το Σουδάν, με τη βοήθεια της Γαλλίας, και βρίσκεται εν πτήσει με προορισμό το Τζιμπουτί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης στο Σουδάν και συντονισμού ενεργειών για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από τη χώρα αυτή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, δύο συσκέψεις της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, με συμμετοχή της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο και του ΓΕΕΘΑ. Η πρώτη έλαβε χώρα το πρωί και η δεύτερη μόλις ολοκληρώθηκε.

Σε συνέχεια και των διαρκών επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, η πρώτη ομάδα Ελλήνων πολιτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο τραυματίες, αποχώρησε από το Σουδάν, με τη βοήθεια της Γαλλίας, και βρίσκεται εν πτήσει με προορισμό το Τζιμπουτί. Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκεί ευρίσκονται ήδη η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και ο Επίτιμος Πρόξενος της χώρας μας στο Τζιμπουτί για την υποδοχή των συγκεκριμένων Ελλήνων πολιτών και την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας».

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι απογειώθηκαν τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (ένα C-130H και ένα C-27J Spartan) μαζί με 2 ομάδες κομάντος του σχεδίου «ΚΟΣΜΟΣ», με προορισμό τη Νότια Αίγυπτο, στο πλαίσιο της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από το Σουδάν.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με ΥΠΕΞ Γαλλίας

Η ασφάλεια των Ελλήνων στο Σουδάν και ο απεγκλωβισμός τους βρέθηκε στο επίκεντρο συνομιλίας που είχε ο Νίκος Δένδιας με τη γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά.

Επίσης, το ίδιο ζήτημα εξετάστηκε και σε ξεχωριστή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τη γαλλίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Δυστύχημα στον Πλαταμώνα: Ελεύθερος ο οδηγός του ΚΤΕΛ

Σκάκι: Από του χρόνου στο πρόγραμμα νηπιαγωγείων και δημοτικών

Λεωφόρος Σχιστού: Απίστευτο τροχαίο με πρωταγωνιστή ιερέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 10:53