search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:26
MENU CLOSE

Έλληνες στο Σουδάν: Προσγειώθηκαν τα 2 μεταγωγικά αεροσκάφη στην Αίγυπτο

23.04.2023 22:09
sudan 5439- new

Προσγειώθηκαν στη νότια Αίγυπτο τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση μεταφοράς των ελλήνων πολιτών από το Σουδάν. 

Υπενθυμίζεται πως τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη, C-130 και C-27, με 15 επίλεκτα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων, απογειώθηκαν από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΚΟΣΜΟΣ», η οποία και τέθηκε σε λειτουργία μετά από συνεδριάσεις που έγιναν στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Νίκο Δένδια.

Παράλληλα, με τη βοήθεια της Γαλλίας, η πρώτη ομάδα ελλήνων πολιτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο τραυματίες, αποχώρησε από το Σουδάν αργά το απόγευμα της Κυριακής με προορισμό το Τζιμπουτί.

Εκεί ευρίσκονται ήδη η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και η Επίτιμος Πρόξενος της χώρας μας στο Τζιμπουτί για την υποδοχή των συγκεκριμένων ελλήνων πολιτών και την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η διαδικασία και ο συντονισμός με εταίρους στην ΕΕ και συμμάχους για τον απεγκλωβισμό και των υπολοίπων Ελλήνων και των μελών των οικογενειών τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Χτυπήθηκε το όχημα που μετέφερε τον Μητροπολίτη (Video)

Την ίδια ώρα, εφιαλτικές στιγμές βιώνουν οι Έλληνες που παραμένουν στο Σουδάν ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πυρά δέχθηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης Σάββας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Open, ο Μητροπολίτης επιχείρησε μαζί με άλλους τέσσερις να βγουν από τη Μητρόπολη και να κατευθυνθούν με αυτοκίνητο προς τη γαλλική πρεσβεία.

Ο Μητροπολίτης Σάββας αναγκάστηκε να επιστρέψει με το όχημα πίσω στην ελληνική Μητρόπολη ενώ και οι πέντε επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Διαβάστε επίσης:

Δυστύχημα στον Πλαταμώνα: Ελεύθερος ο οδηγός του ΚΤΕΛ

Σκάκι: Από του χρόνου στο πρόγραμμα νηπιαγωγείων και δημοτικών

Λεωφόρος Σχιστού: Απίστευτο τροχαίο με πρωταγωνιστή ιερέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:26