search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:29
MENU CLOSE

Ο μυστικός διακανονισμός πρίγκιπα Ουίλιαμ – Μέρντοκ για τις υποκλοπές

25.04.2023 18:23
prigkipas-william-new

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας φέρεται να προχώρησε σε διακανονισμό για την υπόθεση υποκλοπών κατά της βρετανικής εφημερίδας του Ρούπερτ Μέρντοκ το 2020, έναντι ενός «πολύ μεγάλου ποσού» μετά από μια μυστική συμφωνία με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, δήλωσαν οι δικηγόροι του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο Χάρι, ο νεότερος γιος του βασιλιά Κάρολου, μηνύει την News Group Newspapers (NGN) στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου για πολλαπλές παράνομες πράξεις που φέρεται να διαπράχθηκαν για λογαριασμό της Sun και της πλέον ανενεργής ταμπλόιντ News of the World από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως το 2016.

Οι κατηγορίες αφορούν υποκλοπές τηλεφώνου και απόκτηση προσωπικών δεδομένων με δόλο, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης της συζύγου του Μέγκαν.

Η NGN, η οποία έχει πληρώσει εκατομμύρια μετά τη φυλάκιση ορισμένων δημοσιογράφων στο News of the World για τηλεφωνικές υποκλοπές, επιδιώκει να απορριφθεί η αξίωσή του, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να την είχε κάνει νωρίτερα.

Επίσης αρνείται ότι κάποιος από τη Sun είχε ανάμειξη σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Η νομική ομάδα του Χάρι είπε ότι είχε γίνει μια συμφωνία μεταξύ της NGN και του «θεσμού» – το Παλάτι του Μπάκιγχαμ – για να αναστείλουν τυχόν αξιώσεις έως ότου διευθετηθούν άλλες εκκρεμείς αγωγές.

«Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ανταποκρινόμενος σε αυτήν την προσφορά του NGN να αποτρέψει την εκδίκαση των αξιώσεών του, ο ενάγων έπρεπε να δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες αυτής της μυστικής συμφωνίας, καθώς και το γεγονός ότι ο αδελφός του, η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, πρόσφατα διευθέτησε την αξίωσή του κατά της NGN στα παρασκήνια», ανέφερε το έγγραφο.

Επιπλέον αναφέρεται ότι η NGN είχε συμβιβαστεί με τον Ουίλιαμ «για ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό το 2020».

Το έγγραφο παραθέτει αποσπάσματα από την κατάθεση του Χάρι στην οποία ο πρίγκιπας είπε πως η συμφωνία επιτεύχθηκε ώστε να «αποφευχθεί μια κατάσταση όπου ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας θα έπρεπε να καθίσει στο έδρανο του μάρτυρα και να εξιστορήσει τις ακριβείς λεπτομέρειες των ιδιωτικών και πολύ ευαίσθητων φωνητικών μηνυμάτων που είχαν υποκλαπεί»

Ο Χάρι είπε ότι το Μπάκιγχαμ «ήθελε να αποφύγει πάση θυσία» τη ζημιά στη φήμη του που προκλήθηκε από τη δημοσίευση στη δεκαετία του 1990 λεπτομερειών μιας «οικείας τηλεφωνικής συνομιλίας» μεταξύ του Καρόλου και της τώρα βασίλισσας Καμίλα, όταν ο πατέρας του ήταν ακόμη παντρεμένος με τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Διαβάστε επίσης:

Ντάνιελ Ράντκλιφ: Πατέρας για πρώτη φορά έγινε ο ηθοποιός (Photos)

Γιώργος Πολυχρονίου για Μενεγάκη: «Δεν ήταν κάτι συγκλονιστικό – Οι παρέες που έκανε δεν ήταν τυχαίες» (Video)

Κατερίνα Ζαρίφη: «Θεωρείς ότι είσαι πιο υγιής από εμένα επειδή είσαι πιο αδύνατος;» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:27