search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:00
MENU CLOSE

Κένυα: Συνελήφθη τηλε-ευαγγελιστής για «μαζικές δολοφονίες οπαδών του»

27.04.2023 18:42
kenya airesi

Ένας από τους πιο γνωστούς πάστορες στην Κένυα βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για «μαζικές δολοφονίες οπαδών του», όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη δεκάδων νεκρών που ήταν μέλη μίας άλλης εκκλησιαστικής οργάνωσης και πείστηκαν να σταματήσουν να τρώνε για να «συναντήσουν τον Ιησού».

Οι δύο υποθέσεις δεν συνδέονται, αλλά έρχονται στο φως της δημοσιότητας με διαφορά λίγων ημερών.

Ο Εζεκιέλ Οντέρο, επικεφαλής της Εκκλησίας των Προσκυνητών της Νέας Ζωής, «συνελήφθη και πρόκειται να τους απαγγελθούν κατηγορίες που έχουν σχέση με μαζικές δολοφονίες οπαδών του», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας, Κιτούρε Κιντίκι. «Η συγκεκριμένη εκκλησία έκλεισε. Οι περισσότεροι από 100 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί σε εγκαταστάσεις (της εκκλησίας) απομακρύνθηκαν και θα τους ζητηθεί να καταθέσουν» πρόσθεσε ο κενυάτης υπουργός.

Η σύλληψη του Εζεκιέλ Οντέρο έγινε καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τον Πολ Μακένζι Ντέγκε, τον επικεφαλής μίας άλλης θρησκευτικής οργάνωσης, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο τουλάχιστον 98 οπαδών του.

Η κενυατική αστυνομία δεν συνδέει τις δύο υποθέσεις και οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη φύση των κατηγοριών εναντίον του Οντέρο και της εκκλησίας του.

Ο Οντέρο ντυμένος με ένα λευκό ράσο και κρατώντας στο χέρι μία Βίβλο μεταφέρθηκε από την παραθαλάσσια κωμόπολη Μαλίντι, όπου βρίσκεται η έδρα της εκκλησίας του, στα γραφεία της περιφερειακής αστυνομίας στη Μομπάσα, για ανακρίσεις.

Ο Οντέρο είναι ένας πάμπλουτος τηλε-ευαγγελιστής, που συγκεντρώνει μεγάλα πλήθη και είναι χαρακτηριστικό ότι στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας του στο Μαλίντι μπορούν να φιλοξενηθούν 40.000 άτομα. Ο Οντέρο έχει πείσει τους οπαδούς του ότι τα «ιερά» κομμάτια υφάσματος που πουλάει στις συγκεντρώσεις του έχουν ιαματικές ιδιότητες.

Η κυβέρνηση της Κένυας διαβεβαίωσε ότι θα πατάξει τέτοιες θρησκευτικές οργανώσεις μετά την ανακάλυψη δεκάδων πτωμάτων, την περασμένη εβδομάδα, σε εγκαταστάσεις της εκκλησίας του Ντέγκε, κοντά στο Μαλίντι. Ο Ντέγκε, ένας ταξιτζής που κάποια στιγμή εμφανίστηκε ως «ευαγγελιστής» κατηγορείται ότι έπεισε τους οπαδούς του να σταματήσουν να τρώνε μέχρι να πεθάνουν για να βγουν τον δρόμο προς τον Θεό. Στο πλαίσιο της έρευνας για την εκκλησία του Ντέγκε έχουν συλληφθεί ως τώρα τουλάχιστον 22 άτομα.

Ο Ντέγκε είχε απασχολήσει την αστυνομία το 2017, όταν κατηγορήθηκε για «ριζοσπαστικοποίηση» επειδή καλούσε τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, διότι –όπως υποστήριζε-η εκπαίδευση δεν αναγνωρίζεται από τη Βίβλο. Το ερώτημα που προέκυψε ωστόσο είναι γιατί αφού απασχολούσε τις αρχές από το 2017 ο Ντέγκε ήταν ελεύθερος να κάνει κήρυγμα σε πιστούς.

Διαβάστε επίσης:

Τζέρι Σπρίγκερ: Πέθανε ο διάσημος παρουσιαστής στα 79 του

Χωρίζουν Ρονάλντο και Χεορχίνα;

Friars Club: Πωλείται το στέκι των αστέρων της showbiz

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:54