search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:41
MENU CLOSE

Facebook: Ανησυχία στην ΕΕ για απώλεια διαφημιστικών εσόδων από τη Meta λόγω προσωπικών δεδομένων

28.04.2023 11:26
meta

Καλά τα likes αλλά οι διαφημίσεις είναι ακόμα καλύτερες. Όταν γίνονται και στοχευμένες ή και εξατομικευμένες τότε είναι σούπερ.

Για αυτές όμως είναι απαραίτητα ψηφιακά δεδομένα χρηστών του ίντερνετ και με το αυστηρό θεσμικό ευρωπαϊκό πλαίσιο η μητρική του Facebook, Meta, όσο ναναι ζορίζεται κάπως.

Τελευταία επικρατεί ένα κλίμα ανησυχίας στον τεχνολογικό κολοσσό και έχει αρχίσει μια γκρίνια, αλλά με κομψό τρόπο, προς την ΕΕ επειδή αναμένεται το νέο σύμφωνο μεταφοράς δεδομένων από την ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (IDPC) για τη διατλαντική μεταφορά δεδομένων χρηστών του Facebook.

Η Meta προσπαθεί να φτιάξει κλίμα και στις ενημερώσεις προς τους επενδυτές της κάνει λόγο για ρυθμιστικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει στην Ευρώπη, με αφορμή μια απόφαση σε λίγες εβδομάδες (έως τις 12 Μαΐου) η οποία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εταιρεία.

 «Αναμένουμε από την Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (IDPC) να εκδώσει μια απόφαση τον Μάιο σχετικά με τις διατλαντικές μεταφορές δεδομένων χρηστών του Facebook, συμπεριλαμβανομένου και ενός προστίμου», έγραψε ο οικονομικός διευθυντής της Meta στην έκθεσή πεπραγμένων της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2023, στο οποίο τα  διαφημιστικά έσοδα του ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Το προηγούμενο έτος σημειώθηκε «σύγκρουση» μεταξύ της νομοθεσίας των ΗΠΑ και των δικαιωμάτων απορρήτου της ΕΕ. Η Meta ελπίζει ότι θα ανακοινωθεί η υιοθέτηση ενός νέου συμφώνου μεταφοράς δεδομένων το οποίο θα επιλύσει τη νομική αβεβαιότητα σχετικά με τις εξαγωγές δεδομένων στην ΕΕ.

Αλλά οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία έχουν διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ εξακολουθούν να εξετάζουν το σχέδιο απόφασης που ανακοίνωσε η Επιτροπή τον Δεκέμβριο.

Στην έκθεση οικονομικών, η Meta αναφέρει στους επενδυτές ότι ελπίζει πως το νέο πλαίσιο δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ θα φτάσει εγκαίρως, για να εφαρμοστεί πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την αναστολή των μεταφορών της Meta στην ΕΕ.

Αν η συμφωνία αποτύχει, η Meta υποστηρίζει ότι θα αντιμετωπίσει ένα «χτύπημα» περίπου 10% στα παγκόσμια διαφημιστικά έσοδά της.

Διαβάστε επίσης:

«Εξελίξεις» στο Action24 – Έτοιμη για πρεμιέρα η νέα εκπομπή με τη Ντόρα Κουτροκόη

Κουδουνάρης: Έξαλλος με το κόνσεπτ της Χριστιάννας – «Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται γάμος ομοφυλοφίλων»

Αστέρης και Σταύρος «πούσαραν» τον «Σασμό» στην κορυφή της τηλεθέασης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:36