search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:48
MENU CLOSE

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Ποιοι είναι οι συλληφθέντες – Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους

28.04.2023 17:57
giorgos Karaivaz_new

Δύο συλλήψεις ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα o υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Δύο αδέλφια κατηγορούνται ως συνεργοί στην ανθρωποκτονία

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες είναι δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 48 ετών που τοποθετούνται στον χώρο κοντά στον τόπο δολοφονίας και κατηγορούνται ως συνεργοί στην ανθρωποκτονία. Τα δύο αδέλφια έχουν συνεργείο καθαρισμού και ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο (βαν) ενώ καταγράφηκαν από κάμερες στο σημείο της δολοφονίας και την προηγούμενη ημέρα.

Αν και οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν τους δυο συλληφθέντες να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ένας εκ των δυο να είναι ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ.

Και αυτό επειδή στο οπτικοακουστικό υλικό που έχουν συλλέξει άντρες της ασφαλείας από την ευρύτερη περιοχή της, εικάζουν πως ο ένας εκ των συλληφθέντων μετέβαινε στο λευκό βαν και ο άλλος στη μοτοσυκλέτα που για αρκετά χιλιόμετρα πορεύονταν μαζί. 

Ο ένας συνελήφθη στο Βουτζά και ο άλλος στη Νίκαια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι φερόμενοι δράστες δεν έχουν μιλήσει στην αστυνομία. 

Η ΕΛ.ΑΣ. προσκόμισε τα στοιχεία που συγκέντρωσε για τα δύο αδέλφια στον ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης. Σημειώνεται ότι το ένα από τα δύο αδέλφια κατηγορείται για τη δολοφονία πυγμάχου που έλαβε χώρα στο Γαλάτσι

Στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου θα υπάρξει ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει», αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος ενώ προσθέτει πως «η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου».

Ταυτόχρονα, εξαπολύει επίθεση σε όσους «χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία» σημειώνοντας πως «οφείλουν μία συγγνώμη».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και την σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι δύο συλληφθέντες είναι ηλικίας 40 και 48 ετών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9η Απριλίου 2021».

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Σημειώνεται πως δύο χρόνια συμπληρώθηκαν στις 9 Απριλίου από τη στυγερή εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: «Κόπηκε» το κόμμα της Λατινοπούλου από τον Άρειο Πάγο

ΠΑΣΟΚ: Νέο προεκλογικό σποτ – «Στις 21 Μαΐου κάνουμε μαζί την Αλλαγή δυνατή»

Νέες ρουκέτες Μυλωνάκη κατά Βελόπουλου: Του έδωσα 25.000 ευρώ μαύρα «νταβατζιλίκι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05