search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:18
MENU CLOSE

Ιταλία: Αντιδράσεις για το άγαλμα της γοργόνας …Καρντάσιαν

29.04.2023 19:01
gorgona_italia

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το «υπερβολικά προκλητικό» άγαλμα της γοργόνας που κοσμεί την κεντρική πλατεία σε ένα ψαροχώρι στην Απουλία της νότιας Ιταλίας και παραπέμπει στις αδελφές …Καρντάσιαν.

Ο διευθυντής της σχολής Καλών Τεχνών, Λουίτζι Ρος, μιλώντας στην εφημερίδα «Guardian», δήλωσε πως εκτιμά το «αφιέρωμα των σπουδαστών στη μεγάλη πλειονότητα των γυναικών που έχουν καμπύλες».

Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το άγαλμα που φιλοτεχνήθηκε από τους σπουδαστές της σχολής «Luigi Rosso» δέχτηκε σωρεία επικριτικών σχολίων, με τους χρήστες να εστιάζουν στην ευμεγέθη οπίσθια πλευρά του αγάλματος και τα «ψεύτικα στητά στήθη» της.

«Δύο στήθη σιλικόνης και, κυρίως, τεράστια οπίσθια που δεν έχω ξαναδεί ποτέ σε γοργόνα. Τουλάχιστον όχι σε καμία που ξέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Facebook η ιταλίδα ηθοποιός Τιτσιάνα Σκιαβαρέλι, σημειώνοντας πως φίλος της που μένει στην Απούλια έχει «δικαίως εκφράσει την αμηχανία του σχετικά με το μνημείο».

Η ηθοποιός διευκρίνισε, πάντως, πως δεν έχει κανένα θέμα με τους σπουδαστές ή το τοπικό συμβούλιο, το οποίο τους είχε αναθέσει το έργο. «Αλλά διασκεδάζω πολύ με αυτό το πράγμα… ποιος ξέρει αν η καμπυλωτή γοργόνα θα γίνει περαιτέρω πόλος έλξης για τους τουρίστες», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Αντόλφο Μαρτσιάνο, διευθυντής της Σχολής, επισήμανε πως το άγαλμα αποτίει φόρο τιμής στις περισσότερες γυναίκες που είναι χυμώδεις, αναφέροντας ότι ο δήμαρχος της Μονόπολι ήταν αυτός που ανέθεσε στους φοιτητές να φιλοτεχνήσουν διάφορα αγάλματα για την πόλη, μεταξύ των οποίων, και ένα με θέμα τη θάλασσα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν θέλει να γίνει κριτής της έμπνευσης των φοιτητών, ωστόσο θεωρεί πως το έργο είναι «αναπαράσταση της πραγματικότητας, στην προκειμένη περίπτωση, του γυναικείου σώματος».

«Βλέπετε διαφημίσεις στην τηλεόραση με μοντέλα που είναι ιδιαίτερα αδύνατα, αλλά η γοργόνα είναι σαν ένας φόρος τιμής στις περισσότερες γυναίκες που είναι καμπυλωτές, ειδικά στην πατρίδα μας. Θα ήταν πράγματι κρίμα αν είχαμε αναπαραστήσει μια γυναίκα που ήταν πάρα πολύ αδύνατη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, τα επίσημα εγκαίνια του έργου τέχνης δεν έχουν γίνει ακόμη στην Απουλία.

Διαβάστε επίσης:

Oxford Analytica: Οι 65αρηδες θα φτάσουν το 1 δισ. μέχρι το 2030

Αυστρία: «Αποφασισμένος ο Πούτιν να τελειώσει ο πόλεμος με νίκη της Ρωσίας»

Κίνα προς ΗΠΑ: «Πήγαινε πιο εκεί και μην μου μπλοκάρεις τον ήλιο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:18