search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:12
MENU CLOSE

«Καμπάνα» Παπαδόπουλου: «Αργά ή γρήγορα θα ξανάρθουν μεγάλοι σεισμοί» (Video)

30.04.2023 21:01
seismos_seismografoi_new

Στην υψηλή σεισμικότητα του Κορινθιακού Κόλπου αναφέρθηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με αφορμή τον χθεσινό σεισμό 4,2 Ρίχτερ στη Ναύπακτο.

«Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια περιοχή, όπως όλοι γνωρίζουμε, με πολύ υψηλή σεισμικότητα. Αργά ή γρήγορα θα ξαναέρθουν οι μεγάλοι σεισμοί. Γι’ αυτό χρειάζεται συνεχώς προετοιμασία, ενημερωτικές εκδηλώσεις, σχέδια έκτακτης ανάγκης, όλα όσα προβλέπονται για να είμαστε προετοιμασμένοι. Η πρόληψη είναι το μεγάλο φάρμακο», τόνισε ο σεισμολόγος.

Παρόλα αυτά υποστήριξε ότι αυτό που χρειάζεται δεν είναι ανησυχία αλλά εξοικείωση με την επιστημονική γνώση και πρόληψη.

«Η πρόληψη είναι με το μεγάλο “φάρμακο”. Δεν πρέπει να προκαλείται ανησυχία, πρέπει όμως να εξοικειωνόμαστε με την επιστημονική γνώση. Πρέπει να λέμε την αλήθεια χωρίς κινδυνολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Θρίλερ με 33χρονο νεκρό

Μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» ο 47χρονος εργάτης που υπέστη ηλεκτροπληξία

Tαυτοποιήθηκε ο 27χρονος που βάζει τον σκύλο του να σκοτώνει γάτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01