search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:43
MENU CLOSE

Αποσύρεται η εγκύκλιος Γκάγκα μετά την κατακραυγή

03.05.2023 17:08
MINAGAGKA

Αποσύρεται σύμφωνα με πληροφορίες η εγκύκλιος της Μίνας Γκάγκα, σύμφωνα με την οποία όλοι οι γιατροί θα εφημέρευαν ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους.

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα με την οποία ανακαλείται η εγκύκλιος μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκλήθηκε στα νοσοκομεία.

Με νέα της απόφαση η Μίνα Γκάγκα σημειώνει ότι «το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση. Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες».

Υπενθυμίζεται πως με εξώδικο κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Mίνας Γκάγκα, απάντησαν οι γιατροί που καλούνται με απόφασή της να εφημερεύουν ακόμη και σε περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητάς τους.

Όπως εξηγούν πρόκειται για «μία άκρως επικίνδυνη και εξευτελιστική απόφαση» καλώντας την κ. Γκάγκα «να την αναιρέσει».

Σημειώνεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα με εγκύκλιό της προς όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ζητούσε από όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να εφημερεύουν στον Τομέα που ανήκουν, όταν υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι γιατροί όλων των ειδικοτήτων θα πρέπει να καλύπτουν όλα τα περιστατικά ανεξάρτητα εάν είναι της ειδικότητάς τους ή όχι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποφάσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα ξεσηκώνουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση του νόμου Γκάγκα που καταργεί τη μονιμότητα των γιατρών στο ΕΣΥ, δίνοντας τη δυνατότητα για ιδιωτικά ιατρεία, ενώ εισαγάγει και τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Την κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων στη δημόσια Υγεία δεν θα μπορέσει να την κρύψει»

«Μετά τις αντιδράσεις και το εξώδικο των γιατρών κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, η Μίνα Γκάγκα πήρε πίσω άρον άρον την εξωφρενική απαίτησή της να εφημερεύουν οι γιατροί όχι μόνο σε περιστατικά της ειδικότητάς τους, αλλά και σε περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητας τους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν την ήττα τους επιχείρησαν να ασκήσουν πολιτική για την Υγεία όπως έκαναν τέσσερα χρόνια, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια γιατρούς και ασθενείς, με μόνο στόχο την απαξίωση της δημόσιας Υγείας.

Αυτή τη φορά λόγω εκλογών η κα Γκάκα έκανε πίσω και έκρυψε την απόφασή της πίσω στο συρτάρι. Όμως την κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων στη δημόσια Υγεία δεν θα μπορέσει να την κρύψει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: Να αναγεννηθεί το ΕΣΥ, αυτό είναι το χρέος μας»

Άκης Σκέρτσος: Επίθεση σε RSF και ΣΥΡΙΖΑ και με επιχείρημα για την ελευθεροτυπία το… Μακελειό

Εξώδικο Βαρουφάκη στην Απογευματινή για τη «συνάντηση με Τσίπρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:39