search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:31
MENU CLOSE

«Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την «προεκλογική χρήση» του κρατικού αεροσκάφους από τον Μητσοτάκη

04.05.2023 16:08
kratiko aeroplano kefallonia- new
Photo: inkefalonia.gr

Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις του ανά την Ελλάδα για τις ανάγκες της προεκλογικής του περιοδείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Αντ1 επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη για τη χρήση του κυβερνητικού αεροσκάφους κατά την προεκλογική περίοδο. «Έχουμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που κάνει ό,τι θέλει», ενώ σε ερώτημα του δημοσιογράφου αν ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό αεροσκάφος πριν τις εκλογές του 2019, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως δεν το έκανε για προεκλογικές επισκέψεις παρά μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός. «Για να τελειώνει αυτό το αστείο», είπε, «με ένα νόμο θα καταργήσουμε τη δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει ο πρωθυπουργός, να παίρνει το κρατικό αεροπλάνο για να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Πήγε με το κρατικό αεροπλάνο στην Καβάλα, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου».

«Εγώ είχα μια πολύ αυστηρή επιτήρηση από τα μέσα ενημέρωσης, στην εποχή μου η ενημέρωση δεν ήταν στη θέση 108 ούτε 107, οτιδήποτε έκανα την επόμενη μέρα θα το είχαν αναδείξει κι αν θα το έκανα για μια φορά θα ήταν γιατί δεν είχα άλλη δυνατότητα και θα είχα λόγο κυβερνητικό». Έχουμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που κάνουν ό,τι θέλουν, με αλαζονεία, είπε.

ΝΔ: «Σπάει τα ρεκόρ υποκρισίας και λαϊκισμού ο κ.Τσίπρας».

«Ο κ. Τσίπρας συνελήφθη άλλη μια φορά ψευδόμενος. Προκειμένου να επιτεθεί ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε προ ολίγου στη συνέντευξή του στον κ. Χατζηνικολάου ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προεκλογική περίοδο» τόνισε σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα είπε στη συνέντευξη του, κατηγορώντας τον για «υποκρισία και λαϊκισμό».

Σύμφωνα με τη ΝΔ «η πραγματικότητα είναι ότι ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να μεταβεί σε περιοχές της επικράτειας που είχε προεκλογικές ομιλίες ή να επιστρέψει στην Αθήνα από πόλεις όπου περιόδευε».

Η Νέα Δημοκρατία ανέφερε αναλυτικά τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο κ.Τσίπρας χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα:

«Στις 14 Ιουνίου του 2019, στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για να πετάξει από την Μάλτα στη Ρόδο.

Στις 27 Ιουνίου του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα.

Ενώ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019, επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες -όπου συμμετείχε σε εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως πρωθυπουργός- δεν προσγειώθηκε στη βάση της Ελευσίνας, αλλά κατευθύνθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου είχε προγραμματισμένη ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση».

Όπως αναφέρει η ΝΔ «είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός πολλές φορές είναι υποχρεωμένος να συνδυάσει τα κυβερνητικά καθήκοντα που απορρέουν από το αξίωμά του, με την συμμετοχή σε προεκλογικές εκδηλώσεις ως αρχηγός κόμματος. Αλλά αυτό που έκανε εκείνος ως πρωθυπουργός, είναι το ίδιο πράγμα για το οποίο καταγγέλλει σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Ουδείς ποτέ αμφισβήτησε ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός παραμένει πρωθυπουργός και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κι ότι κάποιες φορές, πρέπει να συνδυάσει τα καθήκοντά του με την προεκλογική δραστηριότητα. Ποτέ μέχρι σήμερα, που ο κ. Τσίπρας σπάει και αυτό το ρεκόρ ψέματος, υποκρισίας και λαϊκισμού!».

«Η ΝΔ καταφεύγει σε γελοιότητες»

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

«Το ό,τι ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τη χώρα σαν να είναι τσιφλίκι του, αυτό είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες.

Μπροστά στον πανικό της όμως από την κατακραυγή η ΝΔ καταφεύγει σε γελοιότητες.  

Εσκεμμένα μπερδεύουν πρωθυπουργικές αποστολές με τα ταξίδια αναψυχής.

Άλλο είναι τα επίσημα ταξίδια του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού για να συμμετάσχει σε επίσημες διεθνείς Συνόδους σε Βρυξέλλες και Μάλτα και άλλο οι 7 μέχρι σήμερα προεκλογικές περιοδείες του κ. Μητσοτάκη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που έχει μετατρέψει σε ταξί και τα ταξίδια αστραπή με στρατιωτικό ελικόπτερο, στην Επίδαυρο για την παράσταση του γνωστού «θεατραθρώπου».

Η ιδιοκτησιακή αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την διακύβευση της χώρας δεν κρύβεται.

Ευτυχώς, στις 21 Μαΐου ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του θα είναι εκείνος που θα του δείξει την πόρτα της εξόδου από το Μέγαρο Μαξίμου».

Τσαπανίδου: Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες

Νωρίτερα, στο θέμα είχε αναφερθεί και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος, για τις προεκλογικές του περιοδείες. Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την Κεφαλονιά, όπου ο κ. Μητσοτάκης ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα του ανήκει και αυτό δεν κρύβεται. Στις 21 Μαΐου λέμε ‘Ως εδώ» στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία», καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκέρτσος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός και μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός έως τις 21 Μάϊου, άρα μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

«Δεν γνωρίζω αν το έχει χρησιμοποιήσει. Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις 21 Μαΐου και κάποιες μέρες αργότερα, μέχρι να υπάρξει διάλυση της Βουλής, οπότε μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

Τσαπανίδου: Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Σκέρτσος;

«Ενώ οι φωτογραφίες του κρατικού αεροσκάφους από την περιοδεία Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο, ο κ. Σκέρτσος είπε πως δήθεν δεν γνωρίζει αν ισχύει», υπογραμμίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,Πόπη Τσαπανίδου απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.  

 «Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Σκέρτσος;Βέβαια στη συνέχεια είπε με κυνισμό ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός μέχρι τις 21 Μαΐου και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Σαν να του ανήκει η χώρα!», σημειώνει.

 «Ευτυχώς από τις 22 Μαΐου και μετά δεν θα μπορεί πια να κάνει ό,τι θέλει»,καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Εξωτερικών προς Λιβύη: Η Τρίπολη παραβιάζει την ελληνική ΑΟΖ

Μητσοτάκης από το Ληξούρι: Θα μας εκπλήξει ευχάριστα το αποτέλεσμα των εκλογών

Νίκος Ρωμανός: Άτακτη υποχώρηση και δημόσια απολογία στον Νίκο Παρασκεύοπουλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:31