search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:55
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Με λαμπρότητα η τελετή στέψης το Σάββατο – Τι περιλαμβάνει το τελετουργικό

04.05.2023 18:16
stepsi karolou londino- new

Στους ρυθμούς της στέψης του βασιλιά Καρόλου ζει τις τελευταίες ημέρες το Λονδίνο καθώς απομένουν λίγα 24ωρα μέχρι το Σάββατο 6 Μαΐου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η συμβολική, αλλά με λαμπρότητα, τελετή.

Η τελετή πραγματοποιείται στο Αβαείο του Ουέστμινστερ  και ο βασιλιάς, ο οποίος θα στεφθεί μαζί με την Καμίλα, τη βασίλισσα σύζυγό του, θα είναι ο 40ος βασιλεύων μονάρχης που στέφεται εκεί από το 1066, σύμφωνα με το BBC. Η ημέρα αυτή θα περιλαμβάνει έθιμα που χρονολογούνται πάνω από 1.000 χρόνια πίσω.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις τις τελευταίες δύο- τουλάχιστον- εβδομάδες.  Εκατοντάδες στρατιωτικοί παρέλασαν, τα ξημερώματα της Τρίτης (18/4), στους ήσυχους δρόμους του Λονδίνου καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου. Γύρω στα μεσάνυχτα, έφιπποι αξιωματικοί αναχώρησαν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και ακολούθησαν τη διαδρομή της πομπής προετοιμαζόμενοι για τη στέψη στις 6 Μαΐου.

Το τελετουργικό της στέψης

Η τελετή θα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιχείρηση στρατιωτικού τελετουργικού εδώ και 70 χρόνια, με περισσότερα από 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων από τη Βρετανία και χώρες της Κοινοπολιτείας να λαμβάνουν μέρος, σύμφωνα με το Sky News.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η πρόβα της στέψης με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο να προσέρχονται στο Αβαείο. Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα, Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα τρία τους παιδιά, αλλά και η πριγκίπισσα Άννα βρέθηκαν όλοι εκεί. Παρόντα και τα εγγόνια της βασίλισσας Καμίλα, τα οποία θα συμμετέχουν ενεργά στα διαδικαστικά της στέψης του Καρόλου.



Η πρόβα της στέψης ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος, ως δεύτερος διάδοχος του θρόνου, θα ενεργήσει ως βοηθός του παππού του. Θα περπατάει πίσω από τον βασιλιά, μεταφέροντας τα ράσα του ενώ μπαίνει και βγαίνει από το Αβαείο.

Ο Ουίλιαμ θα γονατίσει μπροστά στον πατέρα του και θα ορκιστεί ότι θα «του είναι πιστός στη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα». Θα τον βοηθήσει επίσης, να ντυθεί βασιλιάς με τον χρυσό βασιλικό του χιτώνα, γνωστό και ως μανδύα, πριν από τη στέψη του.



Πίσω από τον βασιλιά Κάρολο θα ακολουθούν ο εγγονός του πρίγκιπας Τζορτζ, ο Νίκολας Μπάρκλεϊ, 13 ετών, εγγονός της Σάρα Τρόουτον μιας από τις φίλες της Καμίλα, ο λόρδος Όλιβερ Τσόλμοντλι, 13 ετών, γιος του μαρκησίου Τσόλμοντλι, φίλου του πρίγκιπα της Ουαλίας, και ο Ραλφ Τολεμάχε, 12 ετών.

Τη βασίλισσα Καμίλα θα ακολουθούν τα τρία εγγόνια της, τα δίδυμα αγόρια Γκας και Λούις, ηλικίας 13 ετών, παιδιά της κόρης της Λόρα Λόπεζ, και ο 13χρονος Φρέντερικ, παιδί του γιου της Τομ Πάρκερ Μπόουλς. Θα την ακολουθεί επίσης, ο ανιψιός της Αρθρου Ελιοτ, 10 ετών.

Η τελεστή στέψης θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσική οργή για την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο

Γερμανία: Τρένο έπεσε πάνω σε εργαζόμενους – 2 νεκροί

Ο πόλεμος των… drones: Από τα ιρανικά «καμικάζι» της Ρωσίας στα υποβρύχια USV της Ουκρανίας (photos/videos)



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48