search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:21
MENU CLOSE

Ζουράρις για ιδιωτικά σχολεία: «Tα κ@@@παιδα έχουν λεφτά» – Αντίδραση από την ΝΔ (Video)

04.05.2023 16:44
ANT1 zouraris

Ένταση στο τηλεοπτικό παράθυρο του σταθμού ΑΝΤ1 αλλά και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι αναφορές του Κώστα Ζουράρι για την Παιδεία και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, όπως προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι: Ιάσων Φωτήλας, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, Κώστας Ζουράρις, υποψήφιος βουλευτής Α’  Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Σαουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής και Γιώργος Πέρρος, Υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το ΚΚΕ.

Κάποια στιγμή υπήρξε αναφορά στην δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τον Κώστα Ζουράρι να υπερθεματίζει, να καταφέρεται κατά της Νίκης Κεραμέως που θέσπισε το μέτρο και να λέει ότι αυτό δεν πλήττει «τα πλουσιόπαιδα και τα κωλόπαιδα που έχουν λεφτά, γιατί όποιος έχει 9.00 ευρώ μπορει να πάει σε ιδιωτικό, όποιος δεν έχει 9.000 ευρώ δεν μπορεί να πάει».

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ στην συζήτηση, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Ζουράρι να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό «κωλόπαιδα», καθώς όπως είπε προσβάλει τα παιδιά και τις οικογένειες τους, με τον κ. Φωτήλα να λέει στον κ. Ζουράρι «αυτό που είπες να το πάρεις πίσω» και τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να απαντά «Φωτήλα, εσένα θα πάρω πίσω», με τους συμμετέχοντες στην συζήτηση πάντως να μην δίνουν συνέχεια στο λεκτικό επεισόδιο.

ΝΔ: Ο κ. Ζουράρις εξέφρασε όλη την τοξικότητα και το διχαστικό δηλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Ζουράρις, σε μια κρίση ειλικρίνειας, αποκάλυψε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον AΝΤ1, όλα αυτά που πιστεύουν, αυτά που προσπαθούν να κρύψουν, αυτά που σκέφτονται και δεν λένε οι συνάδελφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα αναφέρει πως «ερωτώμενος για το πρόγραμμα του κόμματός του, απάντησε: ”Το πρόγραμμα να το ζητήσετε από τις καφετζούδες”» και πως «σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του αποκάλεσε ”κωλόπαιδα” τους φοιτητές ιδιωτικών πανεπιστημίων» και επισημαίνει: «Ο κ. Ζουράρις πέρα από την πραγματικότητα, που όλοι έχουμε καταλάβει σχετικά με το ”μη πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε όλη την τοξικότητα και το διχαστικό δηλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ με τον πιο κυνικό, χυδαίο, μέχρι και υβριστικό τρόπο. Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Ζουράρις δεν θα ήταν καν υποψήφιος. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ακόμα εκφραστής της κεντρικής γραμμής του Πολακισμού! Ίσως ο πιο ειλικρινής!».

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση του κρατικού αεροσκάφους από τον πρωθυπουργό για τις προεκλογικές του περιοδείες

Υπουργείο Εξωτερικών προς Λιβύη: Η Τρίπολη παραβιάζει την ελληνική ΑΟΖ

Μητσοτάκης από το Ληξούρι: Θα μας εκπλήξει ευχάριστα το αποτέλεσμα των εκλογών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42