search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 20:56
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: «Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ»

07.05.2023 10:32
androulakis_new

Μία συνέντευξη σε έντονους προεκλογικούς τόνους παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες.

Ασκώντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει συγκρίνοντας την αγοραστική δύναμη των ελληνικών νοικοκυριών με άλλα ευρωπαϊκά. «Αυξήθηκαν οι ανισότητες, διογκώθηκε το δημόσιο χρέος πάνω από 45 δισ. ευρώ και το κοινωνικό κράτος αποδυναμώθηκε», σημείωσε και πρόσθεσε πως «οι πολίτες είναι αιχμάλωτοι του ιδιωτικού χρέους και η ελληνική οικονομία κινδυνεύει με αφελληνισμό από τα ξένα funds. Η Νέα Δημοκρατία θα είχε ήδη χάσει την εξουσία, αν δεν ήταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον πρωθυπουργό, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «ο κ. Μητσοτάκης προσέβαλε τους θεσμούς και το κράτος δικαίου» και λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως ο φιλελεύθερος “ιππότης με το λευκό άλογο” απέναντι στη θεσμική κατάπτωση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πολλοί τον εμπιστεύτηκαν. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη τους και ακολούθησε μία τελείως διαφορετική πολιτική από αυτή που είχε υποσχεθεί προεκλογικά: Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ένα επιτελικό παρακράτος».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε τα πυρά του και κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας ευαγγελίζεται “δικαιοσύνη για όλους” αλλά εξαιρεί τον στενότερο συνεργάτη του, τον Νίκο Παππά, που καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο».

Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει «συγχωροχάρτι σε κανένα από τα δύο αποτυχημένα μοντέλα διακυβέρνησης της χώρας» προσθέτοντας πως έχει πλήρη επίγνωση του ιστορικού ρόλου του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι μετά τις κάλπες δεν θα συνεργαστεί ούτε με την Νέα Δημοκρατία ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας: «έχω αποδείξει ότι λειτουργώ με ένα άλλο πολιτικό ήθος. Ό,τι λέω προεκλογικά, θα ισχύει και μετεκλογικά».

Για την υπόθεση των υποκλοπών, είπε πως «το ζοφερό σκάνδαλο των υποκλοπών δεν θα ξεχαστεί, γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας, κράτους δικαίου, σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πρέπει ο λαός να μάθει την αλήθεια γι’ αυτό και ζητάμε αφενός εξεταστική επιτροπή χωρίς την καταχρηστική επίκληση του απορρήτου και αφετέρου κατάργηση του νόμου της συγκάλυψης της ΝΔ».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε ως εξής: «Δεν θα γίνει ανεκτή από εμένα καμία στρατηγική που υπονομεύει τη θέση της χώρας και θα χαϊδεύει έναν διεθνή ταραξία. Είμαι κάθετα αντίθετος σε όσα ακούγονται για “Πρέσπες του Αιγαίου”, μία πολύ επικίνδυνη στρατηγική».

Τέλος, παρουσίασε τις βασικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους πολίτες: «Το ζήτημα της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους είναι πάνω από όλα. Δεύτερη βασική μας δέσμευση είναι η μείωση του κόστους ζωής άμεσα, με φορολογική δικαιοσύνη και προστασία της μισθωτής εργασίας. Τρίτη δέσμευση είναι ένα αποτελεσματικό κράτος και η θωράκιση του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τέλος, πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι η μετάβαση σε μία οικονομία μηδενικών ρύπων θα γίνει με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο».

Διαβάστε επίσης:

Άκης Σκέρτσος: «Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα τρία νέα μέτρα»

Μιθριδάτης στο «Π»: «Δεν δείχνουμε ανοχές σε περιστατικά κακοποίησης»

Βαρουφάκης: Δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης, αλλά ολόκληρος ο Μητσοτακισμός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 20:55