search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:28
MENU CLOSE

Εκλογές: Επιστρέφει το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποιοι το συζητούν 

08.05.2023 06:30
mitsotakis_androulakis_new

Τα «ήξεις – αφήξεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη με την διερευνητική εντολή αλλά και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν ως αποτέλεσμα την επιστροφή του σεναρίου της συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ αλλά και της ονοματολογίας για τη θέση του Πρωθυπουργού. 

Μπορεί προεκλογικά να κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο δύο πολιτικά ενδεχόμενα αυτό της αυτοδυναμίας που ζητά ο αρχηγός της ΝΔ και το άλλο της «προοδευτικής διακυβέρνησης» που υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά τα τελευταία γκάλοπ «ταράζουν» τα νερά. 

Συγκεκριμένα, Metron Analysis και GPO δείχουν ότι με τις εκλογές της απλής αναλογικής ο 1ος με τον 3ο μπορεί να έχουν από 154 έως 157 έδρες. Πράγμα που κάνει δύσκολο το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για «αυτοδυναμία» καθώς μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από την Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Βέβαια, εκεί υπάρχει το «εμπόδιο» του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος λέει ναι σε συγκυβέρνηση αλλά «όχι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό». Γι ‘ αυτό και η ονοματολογία θα επιστρέψει στην καθημερινή συζήτηση όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές

Μπορεί να ακούγεται «απίθανο» αλλά κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι ακόμα σε θέση να το αποκλείσει το σενάριο της συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ. Καθόλου απαρατήρητη δεν θα πρέπει να περνάει και η ερώτηση που γίνεται στον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: «το όχι σε Μητσοτάκη Πρωθυπουργό ισχύει και μετά τις εκλογές;». 

Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πάει σε δεύτερες εκλογές τον Ιούλιο θα προχωρήσει σε ένα «blame game». Δηλαδή, να δείξει τον Νίκο Ανδρουλάκη ως υπεύθυνο για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Έτσι εξηγούν και τις τελευταίες επιθέσεις που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εμφανίστηκε ως ντίλερ των ασφαλιστικών εταιρειών

Ανδρουλάκης για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ: «Οι θέσεις τους είναι μόνο οι καρέκλες τους»

Μητσοτάκης από Ελευσίνα: Επιπλέον έκπτωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% με ασφάλιση σπιτιού, μονιμοποίηση του Freedom Pass

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:27