search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:01
MENU CLOSE

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος για έκπτωση ΕΝΦΙΑ: Ισχύει και για τα υφιστάμενα ασφαλιστικά συμβόλαια

08.05.2023 16:02
AKINHTA2
Eurokinissi

Τη διευκρίνιση ότι το μέτρο της έκπτωσης κατά 10% στον ΕΝΦΙΑ ισχύει για όσες κατοικίες ασφαλιστούν κατά φυσικών καταστροφών, στο Δημόσιο, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το μέτρο είχε ανακοίνωσε την Κυριακή από την Ελευσίνα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με το Youth Pass και την αύξηση του επιδόματος παιδιού.

Ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι τα τρία αυτα νέα μέτρα είναι ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης 2023-2026 που κατέθεσε η Κυβέρνηση στην Κομισιόν. «Ασφαλώς δεν λύνουν το πρόβλημα της ακρίβειας και της πίεσης στα εισοδήματα αλλά προσφέρουν ακόμη μια ανάσα» πρόσθεσε, ενώ εξήγησε ότι «μειώνεται από το 2024 ο ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές και για πυρκαγιά. Το μέτρο αφορά και υφιστάμενα συμβόλαια».

Παράλληλα, για την οικογενειακή παροχή για όσους έχουν παιδιά είπε ότι αυξάνεται από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δυο παιδιά σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδιά στα 170 και από 170 στα 220 ευρώ για όσους έχουν 4 παιδιά, με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024. Επίσης, είπε ότι θα εφαρμοστεί από το καλοκαίρι το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για δυο χρόνια και για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές.

Σχολιάζοντας, δε, τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά τις εξαγγελίες των μέτρων σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «εγώ πανικό βλέπω μόνο στην αντιπολίτευση. η οποία αλλάζει από μέρα σε ημέρα τακτική και μιλάει για κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση νικητών, κυβέρνηση ανοχής, κυβέρνηση με Βαρουφάκη, κυβέρνηση χωρίς Βαρουφάκη. Από τη δική μας πλευρά υπάρχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα που κάθε μέρα ξεδιπλώνεται και είναι ενταγμένο στο μεσοπρόθεσμο, το εγκεκριμένο από ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Στο ίδιο μοτίβο, ο Ά. Σκέρτσος τόνισε ότι «είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι προκλητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για “παροχολογία” όταν το συνολικό κόστος των υποσχέσεων του για την τετραετία, φτάνει στα 83 δισ. ευρώ. Ξεκίνησε με 11,5 δισ. ευρώ ετησίως -συνολικά 46 δισ. ευρώ στην τετραετία και έφτασε τα 83 δισ. Και κάθε ημέρα που περνάει προσθέτει κι άλλα, με τη βεβαιότητα ότι δεν θα κληθεί να τα εφαρμόσει»,  προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα προχειρογράφημα, μια συνταγή από τα παλιά που μας οδηγεί εκ νέου στα βράχια, σε νέα εποπτεία, ακόμη και χωρίς τη “Δήμητρα” του κ. Βαρουφάκη και τις σοσιαλαοριστίες του κ. Ανδρουλάκη».

«Ειλικρινά μεταξύ των δυο δεν γνωρίζω τι είναι πιο επικίνδυνο σήμερα; Να υπόσχεσαι με θράσος ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα ή να μιλάς σαν να συμμετέχεις σε πολιτικά καλλιστεία χωρίς να γίνεσαι συγκεκριμένος; Διότι από τη μια πλευρά έχουμε τη Θεσσαλονίκη Νο2 του κ. Τσίπρα και από την άλλη έχουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη που πρακτικά μας λέει κάτι σαν “θέλω να είμαι και πλούσιος και όμορφος και υγιής αλλά δεν σας λέω ούτε πως ούτε με ποιους θα το πετύχω”», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Η λίστα με τα 99 εκλογικά κέντρα για τους Έλληνες του εξωτερικού

Eκλογές 2023: Καβγάς Μαρκόπουλου – Φωτίου για τους μαθητές που «θα μπαίνουν αβέρτα» στα ΑΕΙ (Video)

Τα μηνύματα Τσίπρα περί ντέρμπι και το φρένο στα «παιχνίδια» ΝΔ με το εκλογικό κλίμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:01