search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:00
MENU CLOSE

Goldman Sachs: Βαριά «καμπάνα» για σεξιστικές διακρίσεις και παρενόχληση σε εργαζόμενες (video)

09.05.2023 15:40
goldman-sachs_0905_1200-700_new
credit: AP

Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs θα καταβάλει 215 εκατ. δολάρια σε 3.000 πρώην και νυν εργαζόμενες, για να τεθεί στο αρχείο ομαδική αγωγή εναντίον της για σεξιστικές διακρίσεις και παρενόχληση, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η συμφωνία αφορά περί τις 2.800 υπαλλήλους σε θέσεις εταίρων και αντιπροέδρων, στη Νέα Υόρκη, από τον Ιούλιο 2002 μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2023, και αλλού στις ΗΠΑ, από τον Σεπτέμβριο 2004 μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2023, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που δημοσίευσε η Goldman Sachs μαζί με τους συνηγόρους των εναγουσών.

Η δίκη κατά της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας για την εκδίκαση της ομαδικής αγωγής είχε ορισθεί για τις 5 Ιουνίου. Η αρχική αγωγή κατά της Goldman Sachs είχε κατατεθεί το 2010.

Η τράπεζα κατηγορείτο για 75 περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας (χειρονομίες, ανάρμοστα σχόλια, προσκλήσεις για σεξουαλικές σχέσεις) καθώς και για μισθολογικές διακρίσεις και άρνηση προαγωγής σε γυναίκες εργαζόμενες εξαιτίας του φύλου τους.

«Στόχος μου στην υπόθεση αυτή ήταν πάντα να υποστηρίξω τις ισχυρές γυναίκες της Wall Street», δήλωσε μία από τις ενάγουσες, η Άλισον Γκάμπα, στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Έπειτα από μία δεκαετία έντονης αντιδικίας, οι δύο πλευρές δέχθηκαν να επιλύσουν το θέμα. «Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στις ομάδες μας, τους πελάτες και τις δραστηριότητές μας», αναφέρει στην κοινή ανακοίνωση η Goldman Sachs.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: Μετά τη Στέψη… διακοπές με την Καμίλα

ΗΠΑ: Ψέκασε με σπρέι καθηγητή της επειδή της πήρε το κινητό (Video)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ενθρόνιση με συνοπτικές διαδικασίες για τη… βασίλισσα των Βρυξελλών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:56