search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:43
MENU CLOSE

Διαστάσεις «πολέμου» λαμβάνει η κόντρα Κάρλσον Τάκερ-Fox News

10.05.2023 15:43
foxnews-new

Καλές οι… πολιτισμένες ανακοινώσεις και οι ευχαριστίες για λήξεις συνεργασιών αλλά, ως επί το πλείστον, κρύβουν πολλά από πίσω. Κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει ανάμεσα στο αμερικανικό ειδησεογραφικό Fox News και τον άλλοτε παρουσιαστή του βραδινού τοκ σοου του, Τάκερ Κάρλσον.

 «Το Fox News Media και ο Τάκερ Κάρλσον συμφώνησαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους», ανέφερε το δελτίο τύπου που εξέδωσε το δίκτυο στο τέλος του περασμένου Απριλίου. «Τον ευχαριστούμε για την υπηρεσία του στο δίκτυο ως οικοδεσπότης και προηγουμένως ως συντελεστής».

Το Fox News  πριν από περίπου 15 ημέρες «έκοψε» τον δημοφιλέστερο παρουσιαστή του, με τις συντηρητικές απόψεις – κατά ορισμένους ακροδεξιές- κυρίως έπειτα από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό  ύψους 787 εκατ. δολαρίων στον οποίον προχώρησε με την  εταιρεία Dominion Voting Systems. 

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων είχε μηνύσει το FOX News κατηγορώντας το κανάλι και τον Τάκερ Κάρλσον για fake news και προπαγάνδα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020.

Τώρα όμως ο Κάρλσον ετοιμάζεται να «επιτεθεί» κατά του Fox News εξαπολύοντας μύδρους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού ώστε το τηλεοπτικό δίκτυο να τον αφήσει να εργαστεί- ή να αρχίσει να εργάζεται- σε συντηρητικό ανταγωνιστικό κανάλι.

Το Fox, το οποίο είδε τα ποσοστά τηλεθέασης του να πέφτουν δραματικά το διάστημα έπειτα από το «ξήλωμα» του Κάρλσον- μόλις προ ημερών άρχισαν σοβαροί διαφημιστές να επιστρέφουν με διαφημίσεις/χορηγίες και άλλα εμπορικά στη κανάλι-, ουσιαστικά δεν έχει προχωρήσει σε λύση της μεταξύ τους σύμβασης, ακριβώς για να μην πάει ο δημοσιογράφος σε ανταγωνιστικό Μέσο.

 Άνθρωποι των μίντια στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν καταστάσεις και πρόσωπα, αναφέρουν ότι το δίκτυο Fox News προτιμά να καταβάλει  20 εκατ. δολάρια ετησίως στον Κάρλσον έως τη λήξη του συμβολαίου του, παρά να τον αποδεσμεύσει, για να μην πάει να εργαστεί σε άλλο κανάλι. Το συμβόλαιο του Κάρλσον με το Fox λήγει τον Ιανουάριο του 2025– έπειτα από τις προεδρικές εκλογές.

Στο μεταξύ ο Κάρλσον έχει κάνει επαφές με άλλους τηλεοπτικούς δεξιούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς, όπως οι Rumble και Newsmax, οι οποίοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα από όσα του δίνει βάσει συμβολαίου το Fox. Ο Κάρλσον δεν έχει απαντήσει διότι είχε και επαφή με τον Ίλον Μάσκ για συνεργασία αλλά δεν συζήτησαν τις λεπτομέρειες.

Άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του δημοσιογράφου αναφέρουν ότι ο Κάρλσον στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει σχέδιο για να στήσει το δικό του ΜΜΕ στο οποίο θα μπορούσαν να κατευθυνθούν εκατομμύρια τηλεθεατών, πρόθυμοι να πληρώνουν συνδρομή για να συνεχίσουν να τον παρακολουθούν.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει ενδιαφέρον, εκτιμούν αναλυτές των μίντια στις ΗΠΑ, διότι οι συνεργάτες του Κάρλσον θα πραγματοποιήσουν συντονισμένη εκστρατεία πίεσης κατά του Fox New ενεργοποιώντας «μια γκάμα αχρείων» όπως χαρακτηριστικά περιγράφονται, μεταξύ των οποίων ο θρύλος του NFL Μπρέτ Φαβρ, η βουλευτής MAGA Μάρτζορι Τέιλορ, ο γερουσιαστής Τζέι Ντι Έβανς, η πρώην συνάδελφος του Κάρλσον στο Fox,

Μέγκιν Κέλι, επίσης συντηρητικών πεποιθήσεων και αντιλήψεων.

Διαβάστε επίσης:

Το σχόλιο Οικονόμου για την μπλούζα Καμμένου με τον Μπαρτζώκα ως Καραϊσκάκη (photos/video)

Eurovision 2023: Μια σύμπτωση, αντιπολεμικά τραγούδια, αρκετοί συμβολισμοί και μηνύματα στον α’ ημιτελικό

Τηλεθέαση: Σταθερό το Mega την Τρίτη – H Eurovision επηρέασε την απόδοση του ΣΚΑΪ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:43