search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:14
MENU CLOSE

Νέες βολές της Μαρίας Ζάγκα κατά της ΝΔ για τον ΕΦΚ στα καύσιμα: Δεν αλλάζω τη δήλωσή μου (Ηχητικό)

10.05.2023 16:25
maria zagka venzinopoles- new

«Φωτιές» φαίνεται ότι άναψε στο Μέγαρο Μαξίμου η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής και υποψήφια με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα Μαρία Ζάγκα με τη δήλωσή της ότι πρέπει να μειωθεί ο ΕΦΚ, ενώ στην επισήμανση δημοσιογράφων ότι δεν υπάρχει τέτοια αναφορά στο πρόγραμμα της ΝΔ και ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν το συζητά, απτόητη συνέχισε: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρη. Δεν πήγα εγώ στο κόμμα, το κόμμα ήρθε σε μένα».

Λίγο μετά επανήλθε, μιλώντας αυτή τη φορά στον Alpha Radio 98,9 και ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει θέση σχετικά με την ανάγκη μείωσης του ΕΦΚ ενώ άφησε σαφείς αιχμές  για παιχνίδια αισχροκέρδειας στην αγορά των καυσίμων.

«Όλα αυτά τα χρόνια, η γραμμή μου σαν συνδικαλίστρια είναι η ίδια, πάντα υποστήριζα με πάθος τον καταναλωτή. Ο στόχος μου είναι να έχουμε σωστό καύσιμο σε ποσότητα, σε ποιότητα και σε καλή τιμή. Το 60% της τιμής είναι ειδικός φόρος αλλά και ΦΠΑ. Εγώ δεν αλλάζω τη δήλωσή μου. Το όραμά μου, με το οποίο κατεβαίνω υποψήφια, είναι να μπω στο (σ.σ. υπουργείο) Ενέργειας και να κάνω δουλειά» σημείωσε η ίδια.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η κα Ζάγκα υπογράμμισε ότι ανήκει στη ΝΔ εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ότι «το κόμμα ξέρει την ιδεολογία μου, ξέρει πως είμαι η Μαρία Ζάγκα,αφού είμαι παιδί της. Ήμουν πολλά χρόνια στην Τοπική του Φαλήρου πλάι στον Διονύση Χατζηδάκη. Ποτέ όμως δεν έχω δώσει δικαίωμα σαν συνδικαλίστρια. Νέα Δημοκρατία για μένα σημαίνει “λαϊκή δεξιά”, αλλιώς θα ήμουν στρατιωτάκι και θα πήγαινα στη Χρυσή Αυγή».

Παράλληλα η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής τόνισε ότι ενώ ο ΕΦΚ μπήκε για να παταχθεί η φοροδιαφυγή αυτό δεν επετεύχθη, ούτε στα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Επιπλέον, χαρακτήρισε λάθος το αφήγημα της ΝΔ ότι αν μειωθεί ο ΕΦΚ,αυτό θα ευνοήσει τους πλούσιους και πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα να τολμήσουμε, να μειώσουμε τον ειδικό φόρο», και πρότεινε να γίνει η μείωση πιλοτικά. «Αν μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, θα έρθει κατευθείαν στο τιμολόγιο», όπως συνέβη με τα πετρελαιοκίνητα επανέλαβε η Μαρία Ζάγκα.

«Για ποιο λόγο ορισμένοι κύριοι δεν θέλουν να γίνει αυτό; Ας το ξανασκεφτούν» σημείωσε η ίδια σε σχέση με τη μείωση του ΕΦΚ αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση.

Η ίδια πάντως προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι λέγοντας ότι«είμαι με τον Κ. Μητσοτάκη πιστεύω στον Κ. Μητσοτάκη» ενώ πρόσθεσε ότι «έχουμε γεμίσει επιδόματα, προσπαθεί η κυβέρνηση να βοηθήσει τον κόσμο με επιδόματα, τα οποία επιδόματα η κυβέρνηση τα παίρνει από τις εισπράξεις».

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο με τρία αυτοκίνητα στη γέφυρα Κατεχάκη – Ουρές χιλιομέτρων

Μύκονος: Εντολή για λουκέτο στο Principote πριν το opening

Λάζαρος Λασκαρίδης: Tο τελευταίο αντίο στον αντιδήμαρχο Καλλιθέας (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:14