search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:22
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Κεραυνοί» υποψήφιας της ΝΔ κατά Μητσοτάκη για τα καύσιμα (video)

10.05.2023 11:10
SYRIZA_LOGO_new

«Η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα έχει κάνει έξαλλους μέχρι και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή σημερινές δηλώσεις υποψήφιας της ΝΔ σε τηλεοπτική παρουσία της στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «η κ. Μαρία Ζάγκα, υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ και πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, εξαπέλυσε σήμερα “κεραυνούς” κατά του κ. Μητσοτάκη μιλώντας για “επίσημο παρακράτος” στα καύσιμα που κερδίζει από τους υψηλούς έμμεσους φόρους. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη να την βγάλει από τα ψηφοδέλτια, αν δεν την πιστεύει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να κρύβεται και οφείλει να απαντήσει. Ποιο είναι το “παρακράτος” στα καύσιμα που κερδίζει από την πολιτική του, όπως καταγγέλλει η υποψήφιά του; Γιατί το ανέχεται επιμένοντας να μην μειώνει τους έμμεσους φόρους;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζει ότι έχει δεσμευτεί πως «την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επιτρεπτά επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και θα μηδενιστεί σε βασικά είδη ανάγκης».

«Στις 21 Μαΐου λέμε “Ως εδώ” στο παρακράτος. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για μείωση τιμών και ανάσα στην κοινωνία», αναφέρει καταληκτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ζάγκα: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα»

Νωρίτερα σήμερα η Μαρία Ζάγκα πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής και υποψήφια με τη ΝΔ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της μείωσης του ΕΦΚ.

Συγκεκριμένα, σε τοποθέτησή της στον ΑΝΤ1 είπε: «Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ. Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια. Και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο παρακράτος. Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη, και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή, ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος».

Όταν της επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πρόγραμμα της ΝΔ η κ. Ζάγκα, τόνισε ότι: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρη. Δεν το κατάλαβα αυτό που λέμε τώρα. Εγώ όταν μου κάνανε την πρόταση είπα “βεβαίως αλλά εγώ είμαι η Μαρία η Ζάγκα”. Θεωρείτε ότι είμαι από τους ανθρώπους τους πολιτικούς που έχουν το όραμα να βολευτούν στη Βουλή; Μακριά από εμένα. Έχω και τη δουλειά μου και πολλά ένσημα και την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου. Δεν πήγα εγώ στο κόμμα, το κόμμα ήρθε σε μένα. Και το κόμμα ξέρει ποια είμαι».

Δείτε το βίντεο από το 2ο λεπτό:

Διαβάστε επίσης:

Άννα Ευθυμίου στο topontiki.gr: Η αυτοδυναμία είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά

Η «απάντηση» Τσίπρα στις εξαγγελίες Μητσοτάκη – Χαμηλές προσδοκίες από το σημερινό ντιμπέιτ

Με τρία πρόσωπα εμφανίστηκε η ΝΔ στην εκδήλωση ενότητας για την Ημέρα της Ευρώπης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:16