search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:33
MENU CLOSE

Καταλύτης τηλεθέασης των καναλιών το debate

11.05.2023 13:22
DEBATE-NEW (2)

Ποιος κέρδισε από το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ; Μα η ΕΡΤ1 φυσικά.

Πιθανόν δε η μοιρασιά της χθεσινής πίτας τηλεθέασης να ήταν διαφορετική από αυτή που διαμορφώθηκε, αν το ντιμπέιτ δεν μεταδιδόταν από το αμιγώς ειδησεογραφικό ERTNews και την ΕΡΤ3. Αυτό όσον αφορά στην ΕΡΤική διαχείριση.

Τα ιδιωτικά κανάλια- πλην του Mega ανελαστικά, λόγω Champions League– επέλεξαν να το αναμεταδώσουν και εν τέλει δεν ήταν λίγοι- αθροιστικά- εκείνοι οι οποίοι επέλεξαν κάποιο από τα ΑΝΤ1, Alpha, Star, Σκάι και Open.

Από τον κανόνα διαφοροποιήθηκε το ,έτσι κι αλλιώς μη ενημερωτικού χαρακτήρα, Μακεδονία TV και το μερίδιο του από την περιοχή του 3% σκαρφάλωσε στο 4,3%. Από τις 21.00 κι έπειτα η απόδοση του για τα δεδομένα του σταθμού «απογειώθηκε». Είχε τα καθιερωμένα επεισόδια των σειρών «CSI New York» και «Νόμος και τάξη».

Σαν φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από το χθεσινό ντιμπέιτ το μερίδιο της ΕΡΤ1. Διπλασιάστηκε. Από το περίπου 5% που έχει συνήθως το κρατικό κανάλι έφθασε το 10,4%.

Πάντως όσο και να «έκοψαν» σε τηλεθέαση τα άλλα κανάλια, η πλειονότητα των τηλεθεατών «συσπειρώθηκε» στην ΕΡΤ1.

Δεν θα μάθουμε ποτέ αν στο διάστημα κατά το οποίο ήταν στον «αέρα» το ντιμπέιτ, προβάλλονταν τα γνωστά σίριαλ, τα ριάλιτι προγράμματα (ή και ξένες ταινίες) των ιδιωτικών καναλιών. Πιθανόν σε μια τέτοια εκδοχή να συζητάγαμε για Βατερλώ στην τηλεθέαση του ντιμπέιτ.

Η απόδοση της εκπομπής με τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών φαίνεται να επηρεάστηκε από περίπου τις 22.00 και μετά όταν άρχισε στο Mega η απευθείας μετάδοση του αγώνα Μίλαν- Ιντερ για το Champions League.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Απολαυστικό βίντεο της Finos Film για τους αναποφάσιστους – «Είμαι λίγο δεξιός, αλλά και λίγο αριστερός»

Ένα debate που δεν ήταν… debate (Video)

Eurovision 2023: Σήμερα ο Β’ ημιτελικός – Σε ποια θέση διαγωνίζεται η Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:33