search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:08
MENU CLOSE

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Λέσβο: «Προστατεύσαμε τα σύνορα μας από ξηράς και θαλάσσης»

12.05.2023 13:30
mitsotak4

Το προσφυγικό/μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της περιοδείας του πρωθυπουργού στη Λέσβο, όπου επισκέφθηκε το πρώην ΚΥΤ της Μόριας και συμμετείχε στην παρουσίαση της αξιοποίησης του χώρου που αγοράστηκε από το Δήμο Μυτιλήνης με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «διαφορετική καλύτερη από το 2019 Λέσβο», λέγοντας ότι «έρχομαι σε μια Μόρια που λειτούργησε ως κολαστήριο με πάνω από 20.000 ανθρώπους και πλέον δεν υπάρχει. Τήρησα την υπόσχεση μου, ξεπεράσαμε τα εμπόδια, ακολουθήσαμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική, προστατεύσαμε τα σύνορα μας από ξηράς και θαλάσσης αποδεικνύοντας ότι η θάλασσα έχει σύνορα και μπορούμε να τα φυλάμε. Από 600.000 άτομα που πέρασαν από το νησί την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε στα χρόνια της διακυβέρνησης από τη ΝΔ μόλις στις 10.000» και σημειώνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια «κλείσαμε εκκρεμότητες, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα και στηρίξαμε τις τοπικές κοινωνίες».

«Σήμερα υπάρχουν λίγο παραπάνω από δύο χιλιάδες αιτούντες άσυλο στο νησί. Και βέβαια ο χώρος, αυτός εδώ, της Μόριας, έχει καθαριστεί πλήρως, οι ιδιωτικές εκτάσεις έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους και η έκταση αυτή, η δημόσια έκταση, έχει αγοραστεί πια από τον Δήμο Μυτιλήνης με στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης, έτσι ώστε ο χώρος αυτός να μεταμορφωθεί σ’ ένα χώρο εκπαίδευσης, ένα χώρο καινοτομίας, ένα χώρο πολιτισμού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Παρών στην επίσκεψη και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος σημείωσε ότι «δεσμευτήκαμε απέναντι στον Ελληνικό λαό να μειώσουμε ουσιαστικά τις ροές και δραστικά τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Και το πράξαμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα». «Ενισχύσαμε πανελλαδικά 45 δήμους και τους οργανισμούς τους, με ποσά άνω των 110 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις. 65 εκ. μέσω του Ταμείου και 47 εκ για αποζημιώσεις και δημοτικά τέλη. Στο βόρειο Αιγαίο δόθηκαν 60 εκατομμύρια μέσα σε τρία έτη, δηλαδή συγκριτικά, το 1/5 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος Βορείου Αιγαίου 2014-2020 και το 1/7 του 2021-2027», είπε ο κ. Μηταράκης.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης στο ΑΡ: Δεν θα είμαι αφελής με την Τουρκία, χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση (Photo)

Αλβανία: Παραμένει κρατούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, σύμφωνα με την Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητες και απαράδεκτες οι δηλώσεις Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:08