search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:18
MENU CLOSE

Τραγωδία στην Άρτα: Αισθάνομαι άχρηστος, θα ήθελα να μη ζω, λέει ο πατέρας του βρέφους

12.05.2023 17:39
arta dikastiria pateras- new

Τις εξηγήσεις του για το πώς ξέχασε το 5,5 μηνών παιδάκι του μέσα στο αυτοκίνητο κλήθηκε να δώσει στον ανακριτή ο 37χρονος πατέρας από την Άρτα.

Ο πατέρας του άτυχου μωρού επανέλαβε για το τραγικό συμβάν πως «σταμάτησε το μυαλό του» και δε θυμόταν πως είχε το μωρό στο καθισματάκι του αυτοκινήτου.

Ο 37χρονος βρισκόταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και μετά την απόφαση των εισαγγελικών αρχών, που τον άφησαν ελεύθερο, αποχώρησε με σκυμμένο κεφάλι χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις.

«Ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος»

Ο δικηγόρος του πατέρα δήλωσε στο Star: «Ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ και για εκείνον και για τη γυναίκα του, με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του. Ήταν αγχωμένος με τη δουλειά του. Πίστευε ότι είχε πάει το παιδί στον βρεφικό σταθμό κι όταν το μεσημέρι τον πήρε η γυναίκα του και του είπε “πού είναι το παιδί;”, της απάντησε “στον βρεφικό σταθμό”».
Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση τόνισε πως μόλις άκουσε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, ο δικηγόρος δήλωσε ότι του είπε: «Αισθάνομαι ένας άχρηστος άνθρωπος. Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου».

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος του, Δημήτρης Λαμπράκης τόνισε: «Ο νεαρός πατέρας δεν ήταν σε θέση να μιλήσει, απολογήθηκε με γραπτό υπόμνημα. Όση ώρα βρισκόταν στο γραφείο της ανακρίτριας, έκλαιγε συνεχώς…».

«Η αγάπη των δύο γονιών θα ξεπεράσει το θάνατο του παιδιού. Το παιδί δεν κοιμήθηκε το βράδυ γιατί είχε κολικούς και έμειναν όλο το βράδυ ξύπνιοι. Υπήρχε και το άγχος της εργασίας. Ήταν μία δύσκολη μέρα για αυτόν. Η γυναίκα πριν λίγο μέρες είχε ένα τροχαίο ατύχημα μαζί με το παιδί, και δεν ήθελε να οδηγεί», είπε ειδικότερα ο δικηγόρος.

«Έτσι, έβαλαν το παιδί στο κάθισμα και ο πατέρας ανέλαβε να το πάει στο βρεφονηπιακό. Ο πατέρας σταμάτησε να πάρει έναν καφέ και εκείνη τη στιγμή μπλόκαρε το μυαλό του. Το παιδί μάλλον κοιμόταν και ο πατέρας αγνόησε εντελώς την παρουσία του. Ούτε που το σκέφτηκε. Στο τελείωμα της βάρδιας, πήγε η γυναίκα του να πάρει το παιδί και της είπαν πως δεν είναι εκεί. Αυτός της είπε με πως είναι στο βρεφονηπιακό. Τότε αντιλήφθηκε πως δεν το είχε αφήσει ποτέ. Πήρε το αμάξι του ΔΕΔΗΕ χωρίς να ρωτήσει,. Και έφτασαν στο σημείο. Πολύ άσχημη εικόνα, και δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό τους», πρόσθεσε.

«Τον εντολέα μου τον είδα χτες γιατί ήταν με μεγάλη φαρμακευτική αγωγή. Μία μητέρα ανεξάρτητα από πώς χάνει το παιδί της και από ποιον εάν τον είχε μπροστά της θα τον σκότωνε. Από την στιγμή που υπάρχει αγάπη μπορούν να είναι μαζί. Μακάρι ο θεός να τους δώσει και άλλα παιδιά» συμπλήρωσε.

Συμπαρίστανται φίλοι και συγγενείς

Νωρίτερα, συνάδελφοι του 37χρονου που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Εισαγγελία θέλησαν να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται για να δηλώσουν την αμέριστη συμπαράσταση τους. Μπαίνοντας στο περιπολικό του φώναξαν «Κράτα γερά, σε περιμένουμε σύντομα κοντά μας» δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως τον νοιάζονται και τον στηρίζουν στη δύσκολη διαδρομή που διανύει μετά τον τραγικό θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους του μέσα στο αυτοκίνητο.

Δίπλα του και οι συγγενείς τους αλλά και συγγενείς της 27χρονης μητέρας που είχε εκφράσει την επιθυμία να βρίσκεται σήμερα δίπλα του.

Εν τω μεταξύ, ο 37χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Ορθή χαρακτήρισε την απόφαση ο δικηγόρος του πατέρα, λέγοντας ότι σταμάτησε να λειτουργεί η μνήμη του.

«Ήταν καταπληκτικοί γονείς. Υποδειγματικός πατέρας ο Κωστάκης, ούτε σε φίλους ούτε σε γνωστούς έχω συναντήσει τέτοιο μπαμπά» δήλωσε φίλη του ζευγαριού και συνάδελφος του 37χρονου.

«Τον περιμένουμε στη δουλειά να τον αγκαλιάσουμε, όλοι αυτό περιμένουμε όλοι οι συνάδελφοι περιμένουμε πώς και πώς. Αγαπημένο ζευγάρι. Ήρθε το παιδάκι με μεγάλη χαρά, δυο αγαπημένα παιδιά, πολύ ηθικά, είναι τίμια. Εργατικά παιδιά. Δεν βρίσκω λόγια. ‘’Γιατί;’’ λες. Όπως λέει και ο ίδιος ‘’σε εμένα γιατί’’; Ήταν σαν να το μεγαλώναμε όλοι μαζί το παιδί. Τα παιχνίδια του μυαλού και της μοίρας να πω; Ίσως…» πρόσθεσε.

«Στηρίζει τον Κώστα, τον αγαπάει η Μαρία. Τον είπε ‘’ψυχούλα’’, γιατί τον αποκαλούσα κι εγώ, ψυχούλα,  ‘’είναι ψυχούλα ο Κώστας, τον αγαπώ’’, τα ίδια είπε κι ο Κώστας. Απομένει να ολοκληρωθεί αυτό το δράμα αύριο και να δούμε πως θα προχωρήσουμε παρακάτω μαζί τους». 

Οι δύο γονείς έχουν πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και ετοιμάζονται για την αυριανή πολύ δύσκολη ημέρα που θα αποχαιρετήσουν την κορούλα τους. Η κηδεία θα γίνει αύριο το μεσημέρι, στον Ι.Ν Ταξιαρχών στην Άρτα.

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο: «Λουκέτο» με απόφαση της Κοσμητείας –  Αστυνομικές δυνάμεις ζητούν να αποχωρήσουν οι φοιτητές

Καιρός: Έρχεται «καλοκαίρι» το Σαββατοκύριακο – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 30 βαθμούς

Σπείρα έδινε πλαστά διπλώματα σε πιλότους – Οι τιμές και οι κωδικοποιημένες λέξεις (Photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:18