search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:38
MENU CLOSE

Νεκρό βρέφος στην Άρτα: Ελεύθερος με όρους ο πατέρας του μωρού (videos)

12.05.2023 12:35
arta_pateras_1205_1200-700_new

Ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε -μετά την απολογία του– ο 37χρονος πατέρας, ο οποίος ξέχασε για επτά ώρες το 5,5 μηνών βρέφος του μέσα στο αυτοκίνητο.

«Η δίωξη που αρχικά του ασκήθηκε (θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος) ήταν ορθή με τα στοιχεία που είχαν ανακρίτρια και εισαγγελέας. Ελπίζω ότι η κατηγορία θα μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια», σχολίασε αρχικά ο δικηγόρος του πατέρα και συνέχισε:

«Έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του επειδή ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς, η γυναίκα του είχε ένα μικρό ατύχημα πριν λίγες ημέρες και φοβόταν να πηγαίνει το παιδί στον παιδικό. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του και αντί να κάνει αριστερά, πήγε στη δουλειά του. Όταν πήγε η κοπέλα να πάρει το παιδί, έμαθε ότι δεν είχε πάει. Αυτός πίστευε ότι ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό, Έτρεξαν και οι δύο εκεί και καταλαβαίνετε ότι κανείς δεν θα ήθελε να είναι κανείς στη θέση αυτή», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «η γυναίκα του 37χρονου είναι στο πλευρό του, συναντήθηκαν με την υποστήριξη του νοσοκομείου».

Ο 37χρονος έφτασε λίγο μετά τις 09:00 στον ανακριτή της Άρτας, εμφανώς συντετριμμένος, με σκυμμένο το κεφάλι και καλυμμένο με κουκούλα. Στο πλευρό του ήταν οι συνάδελφοί του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο σε μία κίνηση συμπαράστασης.

Οι συνάδελφοι του 37χρονου είπαν στους δημοσιογράφους ότι έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός, έκαναν λόγο για έναν πολύ καλό άνθρωπο, συνάδελφο και πως οι προσευχές τους είναι κοντά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον, η 27χρονη σύζυγός του είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι μαζί του στον ανακριτή όμως αυτό δεν συνέβη.

Η κηδεία του άτυχου βρέφους θα γίνει αύριο στην Άρτα.

Η συνάντηση των γονιών

Χθες Πέμπτη, η σύζυγος του μετά από αίτημά της είχε συνάντηση με τον 37χρονο για περίπου 15 λεπτά το πρωί, αλλά και αργότερα το απόγευμα σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου της Άρτας.

Σύμφωνα με άτομα που ήταν στη συνάντηση, το ζευγάρι αγκαλιάστηκε και έκλαιγε γοερά. Η μητέρα φέρεται να έχει συγχωρέσει τον σύζυγό της.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, μίλησε στο Live News, για την κατάσταση που βρίσκονται οι γονείς του αδικοχαμένου βρέφους, καθώς και τη συγκινητική τους συνάντηση.

«Η μητέρα από χθες είναι καλύτερα, άρχισε να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της και ζήτησε να τον δει. Τον είδε το πρωί περίπου στις 10 η ώρα και πάλι το μεσημέρι ζήτησε κι είδε η μητέρα του βρέφους τον σύζυγό της».

Ειδικά για την κατάσταση του πατέρα, είπε: «Ο πατέρας είναι σε άσχημη κατάσταση, είναι σε σοκ. Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια να παραστούν στην κηδεία του βρέφους».

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε επίσης ότι η σύζυγος είπε στη συνάντηση με τον άνδρα της ότι δεν φταίει σε κάτι ο σύζυγός της.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα και ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, εξήγησε πώς οδηγήθηκε στον θάνατο το μωρό.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη χώρα μας κάτι τέτοιο είναι αρκετά σπάνιο. Όμως σε άλλες χώρες πρέπει να πούμε και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι φαινόμενα που δυστυχώς συμβαίνουν με μια συχνότητα όχι αμελητέα», δήλωσε

Ο ίδιος τόνισε ότι όταν ένα βρέφος παραμείνει σε μια καμπίνα ουσιαστικά ενός αυτοκινήτου δυστυχώς η καμπίνα αρχίζει και θερμαίνεται με αποτέλεσμα να αναπτύσσει πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

«Το βρέφος δεν έχει ανεπτυγμένο ένα θερμό ρυθμιστικό μηχανισμό, όπως είναι αυτός του ενήλικα και δεν μπορεί να αντιδράσει», εξήγησε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το βρέφος που έχασε τη ζωή του στην Άρτα υπέστη σοβαρή θερμοπληξία, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά μικρής έκτασης στο Εφετείο – Εκκενώθηκε το κτίριο

Πάτρα: Δήλωσε την εξαφάνιση της γυναίκας του, αλλά εκείνη ήταν στη… ντουλάπα!

ΣΥΡΙΖΑ: Στάχτη και ένα υβριστικό σημείωμα περιείχε ο ύποπτος φάκελος που εντοπίστηκε στην Κουμουνδούρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:38