search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:39
MENU CLOSE

Κιλιτσντάρογλου: «Θέλουμε το Αιγαίο να γίνει περιοχή ειρήνης»

13.05.2023 21:07
kilintzaroglou2
Associated Press

Σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα επιδιώκει να χτίσει ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος για την προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Επιπλέον, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι επιθυμεί να προωθήσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει καμία πρόοδος.

Μιλώντας για το Αιγαίο Πέλαγος, ξεκαθάρισε ότι θέλει να μετατραπεί σε περιοχή ειρήνης, όπως συνέβη την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Ισμαήλ Τζέμ.

Ειδικότερα, το μήνυμά του προς την Ελλάδα και προς την Ε.Ε. είναι: «Δίχως να περιμένουμε την Ε.Ε. να ανοίξει κεφάλαια, εμείς θα εκπληρώσουμε όλους τους όρους που προβλέπει η Ε.Ε. Καθώς πιστεύουμε, πως είμαστε μια χώρα που αξίζει πρώτης ποιότητας δημοκρατία. Με την Ε.Ε. θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας.  Μια από τις σημαντικές επιθυμίες μας είναι να έρθουν κι εκείνοι στην Τουρκία και να πραγματοποιήσουν επενδύσεις .Τις σχέσεις με την Ελλάδα, θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο Πέλαγος, σε περιοχή ειρήνης, όπως συνέβη την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο  Ισμαήλ Τζέμ. Θέλουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα να τις αναπτύξουμε με φιλικό τρόπο. Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες μας. Άλλωστε έχουμε κοινό πολιτισμό, κοινά τραγούδια, κοινές αναμνήσεις και πρέπει αυτά να αναπτύξουμε».

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Ο Μπάιντεν έδωσε εντολή να με ρίξουν από την εξουσία»

Γερμανία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ζελένσκι

Ουκρανία: Στη Ρώμη σήμερα ο Ζελένσκι – Ποιους θα συναντήσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:38