search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:02
MENU CLOSE

Τραγωδία στην Άρτα: Σήμερα η κηδεία του βρέφους

13.05.2023 09:01
vrefos_new

Στην Άρτα θα γραφτεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι η τελευταία πράξη του δράματος, με την ταφή του βρέφους, που έσβησε μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του.

Τραγικές φιγούρες θα είναι οι γονείς του μωρού, που χθες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και διανυκτέρευσαν σε σπίτι συγγενικού τους προσώπου.

Η ονοματοδοσία και η κηδεία του μωρού θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ο τραγικός πατέρας που ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο αφέθηκε ελεύθερος χθες, μετά την απολογία του, με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

«Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου»

«Το παιδί είχε αποκοιμηθεί στο καρεκλάκι. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Κλείδωσα το αυτοκίνητο και έφυγα με το υπηρεσιακό για Λευκάδα. Όταν με κάλεσε η γυναίκα μου στο τηλέφωνο στις 14:40, ρωτώντας με πού είναι το παιδί μας, της απάντησα στον βρεφονηπιακό σταθμό. Εκείνη μου είπε ότι βρίσκεται εκεί και την ενημερώνουν ότι το παιδί δεν ήρθε. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν το είχα πάει. Μπήκα ανάποδα στοn δρόμο και έφτασα στο αυτοκίνητο μου. Το παιδί μου ήταν νεκρό», φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

«Αισθάνομαι άχρηστος. Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου» είπε ο 37χρονος στον δικηγόρο του.

«Ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού, που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ και για εκείνον και για τη γυναίκα του, με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του. Ήταν αγχωμένος με τη δουλειά του. Πίστευε ότι είχε πάει το παιδί στον βρεφικό σταθμό κι όταν το μεσημέρι τον πήρε η γυναίκα του και του είπε “πού είναι το παιδί;”, της απάντησε “στον βρεφικό σταθμό”», δήλωσε στο Star ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Λαμπράκης.

«Τα πρώτα λεπτά, αν η μητέρα έβλεπε τον πατέρα θα τον σκότωνε»

Σε δηλώσεις που έκανε αργότερα στo Mega ο δικηγόρος ανέφερε: «αν η μητέρα είχε στα πρώτα λεπτά μπροστά της τον πατέρα θα τον σκότωνε. Μετά, όμως, επικρατεί η αγάπη».

«Η αγάπη των δύο γονιών θα ξεπεράσει το θάνατο του παιδιού. Το παιδί δεν κοιμήθηκε το βράδυ γιατί είχε κολικούς και έβγαζε δόντια και έμειναν όλο το βράδυ ξύπνιοι. Υπήρχε και το άγχος της εργασίας. Ήταν μία δύσκολη μέρα για αυτόν. Η γυναίκα πριν λίγες μέρες είχε ένα τροχαίο ατύχημα μαζί με το παιδί και δεν ήθελε να οδηγεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όπως εξήγησε ο τραγικός πατέρας στον ανακριτή, καθώς πήγαινε την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του που τον αποσυντόνισε. Του είπε να σπεύσει στο γραφείο για να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη.

Έπειτα από αυτό φέρεται να ξέχασε τελείως ότι έχει ακόμα το μωρό μαζί του, το οποίο κοιμόταν στο καρεκλάκι του. Ο 37χρονος έφτασε με το αυτοκίνητό του κοντά στον βρεφονηπιακό σταθμό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί, συνέχισε, έφτασε στη δουλειά του, πάρκαρε το αυτοκίνητό του κι έφυγε άρον άρον με υπηρεσιακό όχημα για τη Λευκάδα.

Διαβάστε επίσης:

Μολότοφ και προσαγωγές τα ξημερώματα στου Ζωγράφου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στην Αττική τα ξημερώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:01